Aistiherkät lapset ja nuoret kirkon kasvatustoiminnassa

(2,5 op)

Miten lapsen aistiherkkyydet näkyvät työssäsi? Mitä tulisi huomioida, kun ryhmässä on aistiherkkä lapsi tai nuori? Tieto aistiherkkyyksistä auttaa työn ja toiminnan suunnittelussa. Koulutuksessa perehdytään aistiherkkyyteen liittyvään tietoon sekä opitaan uusia näkökulmia, toimintatapoja ja arjen toiminnan strukturointia lapsilähtöisesti.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: kasvatus, vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot
Kohderyhmä: lastenohjaajat, nuorisotyönohjaajat, perheneuvojat, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 11.-12.2.2020 ja 10.-11.3.2020 Seurakuntaopisto, Lapuan kristillisen opiston kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 14.1.2020
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa soveltaa uutta tietoa ja toimintatapoja omassa työssään aistiherkkien lasten kohtaamisessa. Osallistuja osaa ohjata ryhmätilanteita huomioiden lasten ja nuorten erilaiset aistiherkkyydet.
Kieli: suomi
Täysihoito: 170€ / 210€€
Kustannusten lisätieto: Ateriat 80 €, majoitus 45 € / yö (sis. aamu- ja iltapalan), 1hh lisämaksu 20 € / yö.
Tiedustelut: Marianne Vuorela marianne.vuorela@seurakuntaopisto.fi 044 756 6020
Lisätietoja: 4 lähiopiskelupäivää + oppimistehtävä jaksojen välillä. Kouluttajana toimii ammatillinen erityisopettaja, aistikouttaja Annukka Iivola.
Toteuttaja: Kirkkopalvelut / Seurakuntaopisto