Alakoulusta yläkouluun – seurakunta kasvun tukena

Takaisin

(1,50 op)

​​​Vapaus! 12-14-vuotiaiden ikäkausi on kasvavan nuoren elämässä avainkohta, jossa seurakunnan tuki on erityisen tärkeää. Koulutuksessa syvennytään tätä ikävaihetta elävien maailmaan ja luodaan Polku-mallin avulla tapoja kutsua heitä rakentamaan oman itsensä näköistä seurakuntaa.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Papit
Aika ja paikka: 27.-28.4.2023 pääkaupunkiseutu ja 3.10.2023 verkko
Ilmoittautuminen viimeistään: 27.3.2023
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

  • osaa hyödyntää Polku-mallia ja sen tarjoamia toiminta- ja kehittämismalleja seurakunnassaan Vapaus-ikävaihetta elävän 12-14-vuotiaan näkökulmasta.
Lisätietoja: ​​Polku-toimintamallin avulla tarkastellaan seurakuntaa seurakuntalaisen näkökulmasta, tässä koulutuksessa erityisesti alakoulusta yläkouluun siirtymässä olevan kasvavan nuoren näkökulmasta. Minkälainen on seurakunta, joka on hänelle luonteva, tärkeä osa elämää ja kristittynä kasvamista?

Tässä koulutuksessa perehdymme 12-14-vuotiaiden ikäkauteen kasvattajan näkökulmasta ja tarkastelemme seurakuntaa lasten ja nuorten Vapaus-ikävaiheen painotuksilla. Seurakunnan toiminnan kehittämisen lisäksi on tärkeää luoda valmiuksia kotiin ja verkkoon ulottuvan seurakunnan rakentamiseen ja eväitä vanhemmuuden tukeen, rakentaa jumalanpalveluselämää ja vahvistaa yhteistyöverkostoa nuorten parissa toimivien kesken.

Koulutus sisältää 2 lähipäivää + 1 verkkokoulutuspäivän ja oppimistehtävän omassa seurakunnassa lähipäivien välissä. Koulutuksessa hyödynnetään Polku-asiakirjaa.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 250€
Täysihoito: Osallistujat vastaavat itse ruokailuista sekä mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@step.fi
Tiedustelut sisältö: Anna Kärri, anna.karri@step.fi, 044 792 2389 ja Aino-Elina Kilpeläinen, aino-elina.kilpelainen@step.fi, 044 357 9916
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/
Toteuttaja: STEP-koulutus
Yhteistyökumppanit: STEP-opintokeskus