Alfa-kurssin ohjaaminen

(0,5 op)

Uudet ja päivitystä tarvitsevat Alfa-ohjaajat tervetuloa! Päivän koulutuksessa perehdytään Alfaan ja sen toimintaperiaatteisiin.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, Raamatun tulkinta ja käyttö, vuorovaikutus- ja sosiaaliset taidot
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, opiskelijat, papit
Aika ja paikka: 11.9.2020 Kirkon talo, Eteläranta 8, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 1.9.2020
Sähköposti ja puhelin: Terhi Paananen, 050 3019268
Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.fi/reg/Alfakurssin_ohjaajakoulutus_6315
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa järjestää Alfa-kurssin ja ohjata ryhmäkeskustelua, jossa annetaan tilaa ihmisten aidoille kysymyksille ja kokemuksille.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu:
Täysihoito:
Muut kustannukset: ruokailukulut
Tiedustelut: Terhi Paananen terhi.paananen@evl.fi 050 3019268
Lisätietoja: Koulutuksen ennakkotehtävänä on tutustua Alfa-kurssin sisältöön, sen kansainvälisiin juuriin ja reflektoida niitä oman seurakunnan toimintakultuurin näkökulmasta. Koulutuksen aikana keskustellaan Alfan käytännön toteuttamisesta, johon on useita erilaisia vaihtoehtoja.

Alfa-ryhmän ohjaajana voi toimia kirkon työntekijä tai Alfa-kurssin itse käynyt seurakuntalainen. Nuorten Alfassa kristinuskon kysymyksiä lähestytään nuorten näkökulmasta käsin. Nuorten Alfa sopii hyvin esim. isostoiminnassa jo mukana olleille nuorille.

Toteuttaja: Kirkkohallitus – Jumalanpalvelus ja yhteiskunta
Yhteistyökumppani: Alfa Suomi