Armollinen erämaa

Takaisin

(0,25 op)

Moni on kokenut tulleensa johdetuksi hengelliseen erämaahan, paikkaan, jossa ei kasva mitään eikä mikään tunnu miltään. Siellä opitaan odottamaan, pelkistämään, tuntemaan omat rajansa ja katsomaan häikäisevää pimeyttä. Ja juuri kun luullaan, että se on kaiken loppu, erämaasta muodostuukin kohtaamisen paikka. Pohjimmiltaan on kyse Jumalan salatusta työstä. Erämaan armoille joutunut löytääkin armollisen Jumalan, joka luo uutta. Toiminnanjohtaja, kirjailija, pappi Teuvo V. Riikonen pitää alustuksen aiheesta, joka on yhtä tuttu tämän päivän ihmiselle kuin se oli jo varhaiselle kristitylle. Hän rohkaisee omakohtaisin kokemuksin. Koulutuspäivässä on myös sielunhoidollinen, Raamatun henkilöihin sekä rukouksiin liittyvä näkökulma.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Raamatun tulkinta ja käyttö
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit
Aika ja paikka: 25.1.2020, Helsingin Raamattukoulu, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 17.1.2020
Sähköposti ja puhelin: toimisto@helsinginraamattukoulu.fi, 09 491 667
Ilmoittautumisen lisätiedot:  
Osaamistavoitteet: Osallistuja tunnistaa ja osaa rinnastaa oman elämän eri vaiheita, kriisejä ja muutoksia muiden aikaisemmin eläneiden kristittyjen vastaaviin erämaakokemuksiin ja erämaassa syntyneisiin rukouksiin ja kirjoituksiin.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: 50 €
Kustannusten lisätieto: Kurssimaksu sisältää opetuksen ja ruokailun. Majoitus ei sisälly hintaan, hankittava itse tarvittaessa.
Tiedustelut: Jari A. Jolkkonen toimisto@helsinginraamattukoulu.fi 040 512 6612
Lisätietoja: Kurssin suorittamiseen liittyy aiheeseen Raamatun pohjalta nouseva tehtävä. Kurssi on osa kokonaisuutta Syventäen Raamattua. Armollinen erämaa 25.1.2020, 0,25 op, kouluttaja toiminnanjohtaja, kirjailija, pappi Teuvo V. Riikonen. Qumranin tekstikääröjen tutkimus 15.2.2020, 0,25 op, kouluttajina teol. tri Hanna Vanonen ja teol. maist.Katri Antin. Rukous Raamatussa 24.-25.4.2020, 0,5 op, kouluttajina raamattukouluttaja Marja Heimala-Pelkonen ja teol. maist., lehtori Kirsti Kosonen. Raamattupiirin ohjaajakoulutus, 19.9.2020, 0,25 op, kouluttajina pastori Jari A. Jolkkonen ja raamattukouluttaja Marja Heimala-Pelkonen. Raamatun historiallinen maantieto 2.-3.10.2020, 0,5 op, kouluttaja teol. tri Eero Junkkaala. Danielin kirja 21.11.2020, 0,25 op, kouluttaja tietokirjailija, rovasti Pekka Eskelinen. Osallistuja voi halutessaan osallistua joko yhteen tai useampaan jaksoon. Kohderyhmä: kaikki työssään Raamattua käyttävät kirkon työntekijät.
Linkki kotisivulle: http://www.helsinginraamattukoulu.fi
http://www.helsinginraamattukoulu.fi
http://www.helsinginraamattukoulu.fi
Toteuttaja: Helsingin Raamattukoulu