Digitaaliset mahdollisuudet kasvatus- ja nuorisotyössä

Takaisin

(1,50 op)

​Koulutus peruutettu.
​Lähde ATK-ajokortin peräkärrykurssille! Lasten ja nuorten maailma on vahvasti digitaalinen. Aikuisten on tärkeää huolehtia lasten ja nuorten digihyvinvoinnista ja tukea medialukutaidon kehittymisessä. Tule kanssamme etsimään digitaalisen kasvatus- ja nuorisotyön mahdollisuuksia!

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Viestintätehtävissä toimivat
Aika ja paikka: 13.–14.9.2023, Helsinki ja 16.11.2023, verkko
Ilmoittautumisen lisätiedot: Koulutus peruutettu.
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

  • tuntee digitaalisen nuorisotyön mahdollisuuksia ja osaa soveltaa niitä omassa työssään.
  • hahmottaa medialukutaidon merkityksen sekä digitaalisen hyvinvoinnin periaatteet.
Lisätietoja: ​​Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti seurakuntien nuorisotyötä tekeville työntekijöille. Se sopii sekä kouluikäisten että vanhempien nuorten kanssa työskenteleville. Koulutuksessa käsitellään digitaalisten ympäristöjen hyödyntämistä nuorisotyössä eri näkökulmista: miten nuoria kohdataan digitaalisessa mediassa, kuinka hyödyntää digitaalista mediaa nuorten kanssa työskentelyssä, mitä on digitaalinen hyvinvointi ja digitaalinen turvallisuus ja mitä riskejä digitaalisessa ympäristössä toimiessa pitää tiedostaa.

Osallistuja tarvitsee perustason digiosaamisen (osaa hallita laitteita ja sovelluksia), mutta etukäteistä osaamista digitaalisesta nuorisotyöstä ei tarvita.

Koulutukseen kuuluu lähipäivien välissä oppimistehtävä, jossa osallistuja toteuttaa omassa työyhteisössään digitaalisen nuorisotyön kokeilun koulutuksen annin pohjalta.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 250€
Täysihoito: Osallistujat vastaavat itse ruokailuista sekä mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@step.fi
Tiedustelut sisältö: Anna Kärri, 044 792 2389 anna.karri@step.fi ja Nelli Jäntti-Tuominen, 044 728 5939 nelli.jantti-tuominen@lastenjanuortenkeskus.fi
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/
Toteuttaja: STEP-koulutus
Yhteistyökumppanit: STEP-opintokeskus, Lasten ja nuorten keskus ry