Eräpolku Raamattuun – toiminnallinen ohjaajakoulutus

Takaisin

(1 op)

Nuoret elävät valtavassa viriketulvassa, äänekkään ja äänettömän hälinän keskellä. Raamattu on tullut etäiseksi. Luonnossa kulkeminen ja sen tarjoamat fyysiset haasteet luovat väylän, jonka kautta Jumala voi puhua, koskettaa ja näyttää voimansa ja rakkautensa myös digiajan ihmiselle. Eräpolku Raamattuun -kurssilla opitaan ohjaamaan nuoria Raamatun antaman esimerkin mukaan niin, että heissä kasvaa luottamus Jeesukseen ja myös itseensä ja toisiinsa. Jumalan sana avautuu uudella tavalla luonnon keskellä, oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuttaessa.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: leiri- ja retkitoiminta, Raamatun tulkinta ja käyttö
Kohderyhmä: nuorisotyönohjaajat, papit
Aika ja paikka: 28.9.-3.10.2020, Karkun evankelinen opisto, Mainiementie 50, 38100 Sastamala
Ilmoittautuminen viimeistään: 29.2.2020
Ilmoittautumislinkki: https://keokarkku.fi/hakemus-erapolku-raamattuun/
Ilmoittautumisen lisätiedot: Koulutukseen valitaan 15 osallistujaa hakemusten perusteella.
Osaamistavoitteet: Koulutuksen käytyään osallistuja – ymmärtää, mitä on Raamatun mukainen ns. eräteologia – osaa käyttää luontoa oppimisympäristönä ja yhdistää opetushetket toimintaan – ymmärtää seikkailun, riskien ja omalle epämukavuusalueelle menemisen merkityksen nuoren hengellisessä kasvussa – osaa opettaa nuorille Raamattua luontoympäristön ja siellä saatujen fyysisten ja sosiaalisten kokemusten pohjalta ja myös johtaa kokemusten purkamista ryhmäkeskustelun avulla – ymmärtää, mitä on kokonaisvaltainen hengellinen nuorisotyö – ymmärtää oman hengellisen kasvun ja hiljentymisen merkityksen ja osaa johdattaa siihen myös nuoria.
Kieli: suomi, englanti
Osallistumismaksu: 380 €
Täysihoito: Sisältyy hintaan opistolla 28.9.-1.10. 2hh omin liinavaattein (vaellukselle lähtö aamulla 1.10.) + vaelluksen jälkeen lounas ja sauna opistolla
Muut kustannukset: Vaelluspäivien kuivamuonat n. 30e
Kustannusten lisätieto: Osallistuja hankkii itse kahden vuorokauden vaelluksella tarvitsemansa kuivamuonat etukäteen annettavien ohjeiden mukaan. Kustannus n. 30e.
Tiedustelut: Anu Vuola, Kirsi Smeds anu.vuola@rll.fi, kirsi.smeds@rll.fi 045 3215235, 0458814727
Lisätietoja: Koulutus on suunnattu ensisijaisesti nuorisotyötä tekeville, esim. nuorisotyönohjaajille, nuorisopastoreille tai nuorten parissa toimiville vapaaehtoisille ohjaajille. Koulutus sisältää luentojen lisäksi monipuolista luonnossa liikkumista sekä käytännön harjoituksia ja vinkkejä omassa työssä sovellettaviksi. Koulutukseen sisältyy kahden vuorokauden vaellusretki. Kouluttajana toimii pastori ja johtava eräopas Joel Vermillion (Wilderness Ministry Institute, WMI, USA), vastuuhenkilöinä myös suomalainen eräopas ja teologi. WMI on teologialtaan lähinnä reformoitu ja se toimii yhteiskristillisesti. WMI kouluttaa ympäri maailmaa, kaikkien kirkkokuntien nuorisotyöntekijöitä, joille Raamatun opettaminen on tärkeää.

Luennot pidetään englanniksi, tarvittaessa järjestetään suomenkielinen tulkkaus. Opetussisältöjä: – Raamatullinen, kokonaisvaltainen nuorisotyö: paimenuus nuorisotyössä – Raamattuun pohjautuva "eräteologia" ja oman spiritualiteetin hoitaminen – Kokemuksellinen Raamatun opettaminen ja oppiminen luontoympäristössä – Riskeihin ja seikkailuun pohjautuvien kokemusten purkaminen ryhmässä Aktiviteetteja: – Kahden vuorokauden vaellusretki – Lyhyt melontaretki (optio) – Soveltavia leikkejä ja erätaitojen opettelua, – saunomista ja uimista

Linkki kotisivulle: https://keokarkku.fi/
http://rll.fi
https://keokarkku.fi/lyhytkurssit/erapolku-raamattuun/
Toteuttaja: Karkun evankelinen opisto
Yhteistyökumppani: Raamatunlukijain Liitto ry ja Wilderness Ministry Institute (USA)