Erätauko-ohjaajakoulutus

(0,50 op)

​Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Työelämätaidot, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 22.9. ja 23.11.2022, Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.8.2022
Osaamistavoitteet:
Osallistuja osaa

• suunnitella Erätauon työkaluja hyödyntävän keskustelun
  • ohjata rakentavia ryhmäkeskusteluja
  • hyödyntää menetelmää seurakuntien kasvatustyössä
Lisätietoja: ​Erätauko-keskustelussa lisätään luottamusta, vahvistetaan osallisuutta ja kuunnellaan myös hiljaisia ääniä. Erätauko on dialogista keskustelua, jonka päätteeksi ei tarvitse olla samaa mieltä tai tehdä päätöksiä. Ohjaajakoulutuksen sisältöjä ovat esimerkiksi rakentavien Erätauko-ryhmäkeskustelujen ohjaaminen, keskusteluihin valmistautuminen ja niiden suunnitteleminen sekä keskustelujen mahdollisuudet seurakunnan kasvatuksessa, esim. rippikoulussa.

Koulutus muodostuu kahdesta lähipäivästä ja niiden välillä tehtävästä Erätauko-keskusteluharjoituksesta.

Täysihoito: Osallistuja vastaa itse mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.
Kustannusten lisätiedot: Koulutuspäivien aikaiset ateriat (lounas ja kahvit) 10 € /pv.
Tiedustelut kustannuksista: Jaakko Niiles, jaakko.niiles@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105072
Tiedustelut sisältö: Jaakko Niiles, jaakko.niiles@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105072
Linkki kotisivulle: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/
Aineistoa: https://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/eratauko-syksy2022/