Hengellisen ohjauksen koulutus

Takaisin

(5 op)

Hengellisen ohjauksen koulutus on tarkoitettu kirkon työntekijöille ja vapaaehtoisille. Osallistuja tutkii omaa hengellisyyttään ja kehittää valmiuksiaan ja taitojaan hengellisenä ohjaajana kirkon pitkän hengellisen ohjauksen tradition valossa.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, sielunhoito, spiritualiteetti
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, kanttorit, nuorisotyönohjaajat, papit
Aika ja paikka: Toteutuu kolmessa jaksossa syksystä 2019 kevääseen 2021; koko koulutuksen yhteiset tapaamiset 23.-26.9.2019, 31.1. & 20.11.2020, 8.-11.2.2021.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2018
Sähköposti ja puhelin: mika.pajunen@hiljaisuudenystavat.fi, 045 343 0200
Osaamistavoitteet: Osallistuja – tuntee hengellisen ohjauksen käytänteitä ja osaa soveltaa niitä työhönsä – osaa toimia hengellisenä ohjaajana – osaa toteuttaa hengellistä ohjausta ryhmässä ja tukea kristittynä kasvamista
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: 350 € /vuosi, koulutus jakaantuu kolmelle vuodelle 2019-2021, kokonaishinta 1050€ (sis. täysihoito ja koulutus). Jäsenalennushinta 950€ Hiljaisuuden Ystävien jäsenille ja jäsenyhteisöjen työntekijöille.
Täysihoito: SIsältyy osallistumismaksuun.
Tiedustelut: Mika K T Pajunen mika.pajunen@hiljaisuudenystavat.fi 045 343 0200
Lisätietoja: Koulutuksessa osallistuja harjoittaa hengellistä elämää, saa valmiuksia ohjaamisen käytänteisiin sekä toteuttaa hengellistä ohjausta omassa kontekstissaan. Tavoitteena on, että hän tunnistaa oman hengellisen ohjaajuutensa ja löytää oman kasvusuuntansa. Koulutus koostuu kolmesta jaksosta, jotka ajoittuvat kolmelle kalenterivuodelle. A-jaksoon kuuluu neljän päivän koulutusretriitti sekä muita koulutukseen liittyviä tapahtumia erillisen sopimuksen mukaan. B-jakso koostuu aloitus- ja päätöspäivistä sekä pienryhmätapaamisista näiden välillä ja oman ryhmän vetämisestä. Kolmen hengen pienryhmät pyritään kokoamaan paikallisesti samalta suunnalta tulevista osanottajista, jonka ohella pienryhmät voivat kokoontua tarvittaessa myös verkon välityksellä. C-jaksoon kuuluu neljän päivän koulutusretriitti. Koulutukseen sisältyy kirjallisuuteen tutustumista.
Linkki kotisivulle: http://www.hiljaisuudenystavat.fi
http://www.hiljaisuudenystavat.fi
http://www.hiljaisuudenystavat.fi
Toteuttaja: Hiljaisuuden ystävät
Yhteistyökumppani: Helsingin seurakuntayhtymä, Vantaan seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta.