Hiljaisuuden joogan® täydennyskoulutus

Hiljaisuuden joogan® ohjaamisen täydennyskoulutus syventää sekä teoriassa että käytännössä ohjaajanopintojen kautta saatua osaamista. Hiljaisuuden jooga® yhdistää kehon, mielen ja hengellisen harjoituksen. Siinä liitytään retriittien hiljaisuuden viljelyyn ja mystiikan teologiaan, jossa olennaista on kokemus ja vastaanottavainen sisäinen tila. Täydennyskoulutusviikonlopuissa Hiljaisuuden joogan ohjaajat saavat itsekin olla ohjattuina ja oppivat samalla toisiltaan.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Usko ja spiritualiteetti, Elämänvaiheet ja hyvinvointi
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Kanttorit, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Muut
Aika ja paikka: Ensimmäinen lähijakso 14.-16.3.2025. Toinen lähijakso: 19.-21.9.2025. Poitsilan kartano (Tikkupolku 1, Hamina). Voit osallistua yhteen tai kahteen lähijaksoon.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2024
Osaamistavoitteet: Osallistuja

• tuntee Hiljaisuuden joogan menetelmäharjoituksia ja teologiaa ja sen pohjalta osaa reflektoida ohjattaviensa kanssa harjoitusten tuottamia havaintoja
  • osaa soveltaa itsenäisesti Hiljaisuuden joogaa® seurakuntatyön tarpeisiin ryhmien, retriittien, hengellisen ohjauksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisen kontekstissa
  • osaa käydä dialogia Hiljaisuuden joogasta® suhteessa kristilliseen spiritualiteettiin ja joogaperinteiden historiaan.
Lisätietoja: Koulutus sisältää:

• aiempien ohjaamisen opintojen harjoitteiden syventävää opettelua ja kertaamista sekä harjoitusten tuottamien havaintojen ja mahdollisten ongelmakohtien reflektointia (1,5 op)
  • Hiljaisuuden joogan® teologian syventävää tarkastelua suhteessa joogaperinteisiin (0,5 op)
  • Koulutuksessa käytetään materiaalina teosta Heli Harjunpää: HILJAISUUDEN JOOGA®. Ohjaajan opas (2022, Hiljaisuuden Ystävät ry).

Hiljaisuuden jooga® on sairaalapastori, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillinen harjoituskokonaisuus, jossa yhdistyvät lempeät kehoa hoitavat liikkeet, hiljentyminen, hengellisyys ja rukous. Koulutukseen tulevilta edellytetään jonkin verran kehollisten harjoitteiden tuntemusta sekä aiempaa Hiljaisuuden joogan® ohjaajan pätevyyttä. Ohjaajana toimii Hannele Heinonen. Voit osallistua joko molempiin tai yhteen voimaannuttavaan viikonloppuun. Teemana on: “Olen kannateltuna”. Viikonlopun aikana saat joka päivä nauttia levollisesta läsnäolosta kouluttajan ohjaamissa Hiljaisuuden joogan harjoituksissa. Kertaamme ja syvennämme Hiljaisuuden joogan perusteita koulutukseen osallistuvien ajankohtaisimpien toiveiden mukaisesti. Kirjaathan toiveesi täydennyskoulutuksen sisällöstä jo hakuvaiheessa. Voit täydentää toiveitasi myöhemmin. Koulutusviikonloppujen aikana osallistumme myös Via Silentiin hiljaisen luostariyhteisön lauantain hetkipalvelukseen ja sunnuntain messuun. Opiskelu vaatii sitoutumista omaan työskentelyyn ja harjoitteluun. Jos osallistuu vain toiseen lähipäivään, todistuksen saa yhden lähipäivän laajuisena.

Osallistumismaksu: 210 €/lähijakso. Jäsenalennushinta 195 €/lähijakso Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille ja yhteisöjäsenten työntekijöille. Voit osallistua yhteen tai kahteen lähijaksoon.
Täysihoito: 220 €/lähijakso (1hh, talon liinavaattein).
Muut kustannukset: Ohjaajan opas 30 € (ellet omista sitä jo).
Kustannusten lisätiedot: Laskutetaan kahdessa erässä, kumpikin lähijakso erikseen: ensimmäinen helmi-maaliskuussa 2025 ja toinen elo-syyskuussa 2025.
Tiedustelut kustannuksista: toimisto@hiljaisuudenystavat.fi tai Susanna Erätuli 0500 500 520.
Tiedustelut sisältö: Hannele Heinonen, hannele.heinonen@evl.fi
Linkki kotisivulle: https://www.hiljaisuudenystavat.fi/