HOT ja Itsemyötätunto

​Koulutuksessa tutustumme uusimpiin kognitiivisen käyttäytymisterapian, etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmiin sekä itsemyötätunnon lähestymistapoihin.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Sielunhoito, Perhe ja parisuhde, Työnohjaus, konsultointi, ohjaus
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Papit, Perheneuvojat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut, Lastenohjaajat, Kanttorit, Nuorisotyönohjaajat
Aika ja paikka: 25.8., 26.8., 1.9., 2.9.2022. Seurakuntien talo, Helsinki.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.12.2021
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

• tuntee Hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen työskentelyä sekä itsemyötätunnon menetelmänä
  • osaa hyödyntää itsemyötätuntoa ja hyväksymis- ja omistautumisterapeuttisen työskentelyn menetelmiä osana työtään.
Lisätietoja: ​Kaipaatko työtapoja joiden avulla voisi pohtia elämän uutta suuntaa, lisätä mielekästä sisältöä tai auttaa löytämään elämälle merkitystä tai toteuttaa muutoksia elämässään?

Koulutuksessa tutustumme uusimpiin kognitiivisen käyttäytymisterapian, etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmiin sekä itsemyötätunnon lähestymistapoihin. Menetelmät sopivat erilaisten muutosten toteuttamisen tueksi esimerkiksi painon, elämänongelmien tai uuvuttavan suorittamisen kanssa kamppaileville.HOTin ja itsemyötätunnon avulla voit:

• tunnistaa omat arvosi ja lisätä niiden mukaista käyttäytymistä
  • vaikuttaa omaan käyttäytymiseesi tehokkaasti ja saada aikaan mielekkäitä muutoksia
  • soveltaa tietoisuustaitoja muutosten toteuttamiseen
  • vähentää ajatusten, tunteiden ja mielihalujen vaikutusvaltaa
  • oppia kohtelemaan itseäsi myötätuntoisesti ja lempeästi, etenkin silloin, kun muutos haastaa elämääsi.​

Kouluttajina toimii pastori, psykoterapeutti Juha Petterson ja pastori, hengellisen ohjauksen kouluttaja Henri Järvinen. Koulutus rakentuu neljästä aamupäivästä sekä itsenäisestä käytäntöön soveltamisessa omassa työssä.

Osallistumismaksu: 150
Täysihoito: ei täysihoitoa
Kustannusten lisätiedot: osallistuja huolehtii itse mahdollisista majoitus ja matkakustannuksista
Tiedustelut kustannuksista: henri.jarvinen@evl.fi