Hyvän säestämisen taito

Takaisin

(3 op)

​Tule yhdessä etsimään uutta intoa ja ideoita seurakunnan virsilaulun tukemiseen ja johtamiseen sekä inspiroitumaan yhteismusisoinnista kollegojen kanssa.

Hyvän säestämisen taito 2023 -koulutuksen teemana on sävy. Hyvä säestäminen toki perustuu oikeisiin harmonioihin ja melodioihin, mutta taitava säestäjä osaa huomioida myös erilaisten tilanteiden vaatimukset soittotavassaan. Minkälaisia valintoja teen tempon, fraseerauksen, säerajojen ja käytettävissä olevan soittimen suhteen häissä, hautajaisissa, yhteislaulutilaisuuksissa, suuren tai pienen laulajajoukon kanssa? Mitkä kaikki musiikilliset asiat vaikuttavat virsisäestyksen sävyyn?

Tule mukaan musisoimaan yhdessä!

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Musiikki
Kohderyhmä: Kanttorit
Aika ja paikka: 25.-28.9.2023 Jyväskylä
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.5.2023
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ilmoittautumisaikaa jatkettu.
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

  • osaa tukea ja johtaa seurakunnan virsilaulua erilaisten tilanteiden erityisvaatimukset huomioiden
  • osaa hyödyntää monipuolisesti erilaisilla säestystyyleillä virsikirjaa ja lisävihkoa

Lisätietoja: Tee oma opintosuunnitelmasi ja painota juuri niitä jumalanpalvelusmusiikin ja urkujensoiton tai vapaansäestyksen alueita, joissa haluat uudistua ja kehittyä. Koulutus sisältää yhteisiä luentoja ja workshop-työskentelyjä, pienryhmäopetusta ja yksityistunteja sekä omakohtaista harjoittelua. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä.
Yksityistuntien sisältöjä voit painottaa valitsemallasi tavalla 4-äänisen koraalikirjan, soinnutettujen virsikirjojen ja 1-äänisen virsikirjan monipuoliseen käyttöön, vapaaseen säestykseen pianolla tai uruilla tai urkuteosten soittamiseen. Koulutuksen sisällöllisenä painopisteenä on virsisoiton erilaiset sävyt erilaiset tilanteet huomioiden.
Kouluttajina ovat professori Timo Kiiskinen, asiantuntija Maria Salmela ja lehtori Irina Vavilova. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa. Tunteja pidetään paikallisissa kirkoissa, joissa on myös harjoittelumahdollisuuksia koulutuksen aikana.
Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 320 €
Täysihoito: Koulutukseen osallistuja vastaa itse majoituksestaan ja ruokailustaan.
Muut kustannukset: Matkat
Tiedustelut kustannuksista: Anna Pulli-Huomo, anna.k.pulli-huomo@evl.fi, 050 347 9398
Tiedustelut sisältö: Anna Pulli-Huomo, anna.k.pulli-huomo@evl.fi, 050 347 9398
Toteuttaja: Kirkon tutkimus ja koulutus
Yhteistyökumppanit: Jyväskylän seurakunta