Islamilainen etiikka ja nykyajan muslimit: Islam ja eläimet

Takaisin

(5 op)

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Korkeakoulujen koulutustarjonta, Verkkototeutus
Tehtäväalue: Muu
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Kanttorit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut
Aika ja paikka: 30.10.-14.12.2023, verkko-opetus
Ilmoittautuminen viimeistään: 29.10.2023
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Ilmoittautumisen lisätiedot: Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ovat kurssisivulla. Näet kurssin ilmoittautumisajan kurssisivun yläosasta. Ilmoittautumisajan ollessa käynnissä voit ilmoittautua kurssille Siirry ilmoittautumaan -painikkeesta.
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

  • tuntee islamilaisen eläinkeskustelun keskeisiä lähteitä Koraanissa ja Profeetan perimätiedossa sekä niiden tulkintaa lakiopissa ja teologiassa,
  • ymmärtää, miten islamilainen filosofia ja eläinsadut suhteutuvat antiikin eläinkäsityksiin,
  • hahmottaa, miten modernit muslimit ovat hyödyntäneet uskonnollisia lähteitä eläinten asemaa koskevissa argumenteissa, ja miten islamilainen eläinetiikka vertautuu toisaalta muihin uskonnollisiin traditioihin ja toisaalta moderniin sekulaariin eläinetiikkaan.
Lisätietoja: ​​Koulutuksessa opiskelija tutustuu eläinten asemaan islamilaisessa ajattelussa klassiselta kaudelta nykypäivään. Keskeiset kysymykset liittyvät ihmisen ja muiden eläinten suhteeseen ja eläinten eettiseen asemaan: mikä lopulta erottaa ihmisen eläimistä; onko ihmisellä moraalisia velvollisuuksia eläimiä kohtaan?Koulutus on avointa yliopisto-opetusta, joka toteutetaan yhteisopetuksena teologian ja uskonnontutkimuksen kandiohjelman kanssa. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena. Katso tarkempi suoritustapa kurssin tiedoista kurssisivulta.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 75 €
Täysihoito:
Tiedustelut kustannuksista: avoin-student@helsinki.fi
Tiedustelut sisältö: avoin-student@helsinki.fi
Linkki kotisivulle: https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/avoin-yliopisto/avoimet-opinnot-koulutusohjelmittain
Aineistoa: https://studies.helsinki.fi/opintotarjonta/cur/otm-9c2abc30-89ce-46fa-b1c3-76633b68c842
Toteuttaja: Helsingin yliopisto