Julkinen teologia – kirkon ja kristinuskon merkitys tämän päivänä?

(0,25 op)

​​Julkinen teologia on ajattelusuuntaus, jossa kiinnitetään huomiota erityisesti siihen, miten kirkko ja laajempi yhteiskunta keskustelevat keskenään. Se etsii oikeudenmukaisuutta, sosiaalista hyvinvointia ja haluaa rakentaa yhteistä hyvää maailmassa. Tämä on kristillistä teologiaa, joka keskustelee yhteiskunnan kanssa ei vain yhteiskunnalle. Tämä kaikki tapahtuu sellaisesta asemasta, että kristillinen sanoma voidaan ymmärtää ja avata julkiseen keskusteluun ja se voi rakentavalla tavalla tukea yhteiskunnallista kehitystä. Koulutuspäivässä tutustutaan julkisen teologian peruskysymyksiin ja lähdetään liikkeelle rakentemaan yhteiskunnallisesti merkityksellisempää kirkkoa.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Jumalanpalveluselämä ja julistus
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Papit, Opiskelijat, Uudet työntekijät, Viestintätehtävissä toimivat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Johtajat / lähijohtajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 13.5.2022
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.12.2021
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja tuntee julkisen teologian näkökulmia, joita voi soveltaa omassa työssä.
Osallistumismaksu: 40
Täysihoito: ei täysihoitoa
Kustannusten lisätiedot: osallistuja huolehtii itse matkakustannuksista
Tiedustelut kustannuksista: henri.jarvinen@evl.fi