K12-ohjaajakoulutus

KEK/V Kasvatuksen erityiskoulutus, valinnainen moduuli

Opi ohjaamaan vuorovaikutustaitojen kursseja kouluikäisille! K12-ohjaajakoulutus sopii kaikille kasvatustyön ammattilaisille ja tuottaa pätevyyden toimia K12-kasvukurssin ohjaajana. K12-kursseilla kouluikäiset harjoittelevat vuorovaikutustaitoja, tunnistavat tunteita ja tutustuvat omaan itseensä. ​

Koulutustyyppi: Kirkon erityiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Papit, Nuorisotyönohjaajat
Aika ja paikka: 11.-12.10. ja 15.-17.11.2021 Seurakuntaopisto, Järvenpää
Ilmoittautuminen viimeistään: 27.8.2021
Osaamistavoitteet:

Osallistuja

​ymmärtää K12-kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata K12-kursseja käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitojaan toisia arvostavalla tavalla osaa ohjata kouluikäisiä tyttöjä ja poikia vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen osaa kehittää K12-kurssien toimintaa omalla alueellaan

Lisätietoja:

K12-ohjaajakoulutus on osa Thomas Gordonin kehittämää kansainvälistä koulutusjärjestelmää, johon kuuluvat muun muassa Nuisku- ja Toimiva perhe -kurssit. Koulutuksen ensimmäisellä lähijaksolla tutustutaan Gordonin perustaitoihin, joita ovat selkeä viestintä sekä kuuntelun ja ongelmanratkaisun taidot. Toisella lähijaksolla harjoitellaan ohjaamista ja pohditaan K12-ohjaajan roolia ja tehtäviä. Nuisku-, Toimiva Perhe- ja Toimiva Koulu -ohjaajat voivat pätevöityä K12-ohjaajiksi osallistumalla vain ohjaajakoulutuksen 2. osaan. Koulutukseen kuuluu orientoiva ennakkotehtävä, johon sisältyy kirjallisuutta. Lisäksi lähijaksojen välillä tehdään kehittämistehtävä. Kouluttajat ohjaavat etäopiskelua sähköisesti. Koulutus on kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnainen moduuli. Tähän koulutukseen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulusta kokonaisuutena. Lisätietoja kasvatuksen erityiskoulutuksen kokonaisuudesta evl.fi/erityiskoulutukset.

Osallistumismaksu: 610 € Lasten ja nuorten keskus ry:n jäsenseurakunnat / 680€ muut
Täysihoito: Täysihoito 2 hengen huoneessa koko koulutusjaksolta 240 €.
Kustannusten lisätiedot: Täysihoito 1 hengen huoneessa koko koulutusjaksolta 290 €. Pelkkä ateriapaketti 57 €. Erityisruokavalioiden lisähinnasta tiedustelut: koulutukset@seurakuntaopisto.fi. Lisähinta ei koske gluteiinitonta, laktoositonta, eikä kasvisruokavalioita.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@seurakuntaopisto.fi
Tiedustelut sisältö: Elise Kyttä, elise.kytta@lastenjanuortenkeskus.fi, 0407318578
Linkki kotisivulle: https://www.seurakuntaopisto.fi/
Aineistoa: http://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/k12-ohjaajakoulutus-2021/