Kasteesta kasvun polulle

Takaisin

(1,5 op)

Mitä kaste merkitsee lapselle, perheelle, kummeille ja isovanhemmille? Millaisen tien alku kaste on ja miten se liittyy tavalliseen arkeen? Kasteesta alkavan kasvun polun suunnitelmallinen vahvistaminen tukee sekä yhteyttä seurakuntaan että lapsen hyvää kasvua. Millaisen polun alkuun sinun seurakunnassasi kuljetaan kastetun kanssa? Rikas kasvun polku sisältää jännittäviä mutkia, iloisia yllätyksiä ja hauskoja uudelleen kohtaamisia.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, kasvatus
Kohderyhmä: lastenohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 23.-25.3.2020 Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 21.2.2020
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa rakentaa luottamusta ja toivoa tukevaa vuorovaikutusta perheiden kanssa. Hän tuntee kasteelle annettavia merkityksiä lapsen ja vanhemman elämäntilanteissa sekä osaa hyödyntää kasvun polku -ajattelua seurakuntayhteyden vahvistamisessa.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: 240 €
Täysihoito: 187 € (2 hh) / 217 € (1 hh)
Kustannusten lisätieto: Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 124 € / 2 hh tai 154 € / 1 hh. Ateriapaketti 63 €
Tiedustelut: Satu Reinikainen ja Mari Torri-Tuominen satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi
Lisätietoja: Koulutuksen sisältöinä: kummius, viestintä ja vanhempien tavoittaminen, kasteelle annettavat merkitykset, seurakunta yhteisönä, vanhemmuuden herkkyyskaudet, ajankohtaiset kastehankkeet ja -materiaalit, seurakuntayhteyden ylläpitäminen, kasteen polun kosketuspinnat kasteesta konfirmaatioon, lapsen ja perheen jumalanpalveluselämä. 3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta.
http://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat
Toteuttaja: Kirkkopalvelut / Seurakuntaopisto
Yhteistyökumppani: Nuori kirkko ry