Kasteesta kirkkopolulle

(1,5 op)

Mitä kaste merkitsee lapselle, perheelle, kummeille ja isovanhemmille? Millaisen tien alku kaste on ja miten se liittyy tavalliseen arkeen? Kasteesta alkavan kirkkopolun suunnitelmallinen vahvistaminen tukee sekä yhteyttä seurakuntaan että lapsen hyvää kasvua. Millaisen polun alkuun sinun seurakunnassasi kuljetaan kastetun kanssa? Rikas kirkkopolku sisältää jännittäviä mutkia, iloisia yllätyksiä ja hauskoja uudelleen kohtaamisia.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, kasvatus, spiritualiteetti
Kohderyhmä: lastenohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 21.-23.1. Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 17.12.2018
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa rakentaa luottamusta ja toivoa tukevaa vuorovaikutusta perheiden kanssa. Hän tuntee kasteelle annettavia merkityksiä lapsen ja vanhemman elämäntilanteissa sekä osaa hyödyntää kirkkopolku-ajattelua seurakuntayhteyden vahvistamisessa.
Kieli: suomi
Täysihoito: n. 195 €
Kustannusten lisätieto: Ateriapaketti n. 75 € ja majoituspaketti n. 120 € (2 hengen huoneessa). Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 12 €/majoitusvuorokausi.
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, SO ja Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi
Lisätietoja: Koulutuksen sisältöinä: kummius, viestintä ja vanhempien tavoittaminen, kasteelle annettavat merkitykset, seurakunta yhteisönä, vanhemmuuden herkkyyskaudet, ajankohtaiset kastehankkeet ja -materiaalit, seurakuntayhteyden ylläpitäminen, “vauvan vuosikatsastus”, kirkkopolun kosketuspinnat kasvun kaarella, lapsen ja perheen jumalanpalveluselämä. Kolme lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta.
Linkki kotisivulle: http://www.seurakuntaopisto.fi
Toteuttaja: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto