Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

KEK/V Kasvatuksen erityiskoulutuksen valinnainen moduuli
Huom! Moduulin aiempi nimi oli Yhteiskunnan varhaiskasvatuksen ja seurakunnan välinen yhteistyö ja dialogi

Uusia tuulia katsomuskasvatuksen yhteistyöhön, Vasu2017 pohjalta ja dialogista työotetta hyödyntäen. Mahdollisuus jakaa hyviä käytäntöjä ja kehittää oman paikkakunnan varhaiskasvatuksen yhteistyötä

Koulutusrakenne: Kirkon erityiskoulutus
Tehtäväalue: kasvatus
Kohderyhmä: lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: I jakso 25.-26.4. 2019 ja II jakso 16.-17.9. 2019
Ilmoittautuminen viimeistään: 25.3.2019
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja tuntee yhteiskunnan varhaiskasvatuksen toimintaympäristön ja osaa tunnistaa oman tehtävänsä siinä. Hän osaa soveltaa dialogista työotetta yhteistyössä yhteiskunnan varhaiskasvatuksen kanssa. Hän osaa luoda uusia toimintamalleja katsomuskasvatuksen toteuttamiseen yhdessä yhteiskunnan varhaiskasvatuksen kanssa.
Kieli: suomi
Täysihoito: 220 €
Kustannusten lisätieto: Ateriapaketti n. 50 majoituspaketti n. 60 € (2 hengen huoneessa) / jakso. Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 12 €/majoitusvuorokausi.
Tiedustelut: Hanna Pulkkinen, Seurakuntaopisto ja Tiina Haapsalo, Nuori kirkko ry hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi, tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi
Lisätietoja: VASU:n katsomuskasvatuksen kokonaisuus ja pedagogiikka, kieli- ja kulttuuritietoinen varhaiskasvatus, dialoginen työote, katsomuskasvatukseen liittyvä yhteistyö osana seurakunnan työntekijän ammatillisuutta. 4 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta, kehittämistehtävänä yhteistyön kehittäminen kunnan varhaiskasvatuksen kanssa.

Moduuli on yksi kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnaisia moduuleja. Siihen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.

Linkki kotisivulle: http://www.seurakuntaopisto.fi
Toteuttaja: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto