Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

KEK/V Kasvatuksen erityiskoulutus, valinnainen moduuli
​Mitkä asiat ovat olennaisia katsomuskasvatuksen yhteistyön kehittämisessä? Miten edistää sitä palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Tämän koulutuksen punaisena lankana kulkee dialoginen työote, jolle katsomuskasvatuksen yhteistyö perustuu.

Koulutustyyppi: Kirkon erityiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Lastenohjaajat
Aika ja paikka: 10.-11.2.2022 Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus ja 16.-17.5.2022, verkko
Ilmoittautuminen viimeistään: 10.1.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• tuntee yhteiskunnan varhaiskasvatuksen toimintaympäristön ja hahmottaa oman tehtävänsä siinä
  • osaa soveltaa dialogista työotetta yhteistyössä yhteiskunnan varhaiskasvatuksen kanssa
  • osaa luoda erilaisia toimintamalleja katsomuskasvatuksen toteuttamiseen yhdessä kunnan varhaiskasvatuksen kanssa
Lisätietoja: ​​Koulutuksen sisällöt

• Vasun katsomuskasvatuksen kokonaisuus ja pedagogiikka
  • kieli- ja kulttuuritietoinen varhaiskasvatus
  • dialoginen työote
  • katsomuskasvatukseen liittyvä yhteistyö osana seurakunnan työntekijän ammatillisuutta

Kaksi (2) lähiopiskelupäivää, kaksi (2) verkkokoulutuspäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta, kehittämistehtävänä yhteistyön kehittäminen kunnan varhaiskasvatuksen kanssa.Koulutus sisältää etäohjausta kehittämistehtävän ja etätehtävien tukemiseksi.
Koulutus on kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnainen moduuli. Tähän koulutukseen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoa kasvatuksen erityiskoulutuksen kokonaisuudesta evl.fi/erityiskoulutukset.

Täysihoito: 83 €/2hh tai 103 €/1hh
Kustannusten lisätiedot: Hinnat eriteltyinä: ateriat: 22 € majoitus (sis. aamu- ja iltapalan) 81 €/1 hh tai 61 €/2 hh
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@seurakuntaopisto.fi
Tiedustelut sisältö: paivi.aumala@seurakuntaopisto.fi timo.tulisalo@lastenjanuortenkeskus.fi