Kiinteistön jätehuollon kehittäminen

Takaisin

(50 osp)

KOHDERYHMÄ: Seurakuntien kiinteistötoimen työntekijät, suntiot ja vahtimestarit ja muut jätehuollosta vastaavat henkilöt. Osallistuja tunnistaa jätehuollon järjestämisen vaatimukset seurakuntakiinteistöillä ja oppii edistämään materiaalien hyödyntämistä ja jätehuoltoa sekä taloudellisesti että ekologisesti järkeväksi. Kokonaisuuteen kuuluu kolme lähiopetuspäivää, joiden teemat ovat: 1. Jätehuollon järjestäminen kiinteistöllä; jätejakeet, jätteen keräys ja lajittelu. 2. Jätehuollon kehittäminen: jätehuoltosuunnitelman laatiminen ja suunnitelman hyödyntäminen jätehuollon palvelujen kilpailuttamisessa. 3. Toimiva jätehuolto: käyttäjien opastaminen, neuvonta ja ohjeistuksen laatiminen.

Tehtäväalue: kiinteistönhoito ja kirkonpalvelutyö, leiri- ja retkitoiminta
Kohderyhmä: hautaustoimen ja puutarhatyöntekijät, keittiötoimen työntekijät, kiinteistötoimen työntekijät
Aika ja paikka: Koulutukseen kuuluu kolme lähipäivää 6.2.2019, 7.3.2019 ja 10.4.2019. Koulutuspaikka Suomen ympäristöopisto Sykli, Malmi, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 23.1.2019
Sähköposti ja puhelin: Taru Uotila, Sykli, puh. 050 370 1414, taru.uotila@sykli.fi
Ilmoittautumislinkki: https://www.sykli.fi/Koulutukset/Koulutuskalenteri/Koulutustuote/id/924
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa kartoittaa jätehuollon nykytilan ja kustannukset ja tehdä kartoituksen pohjalta jätteen määrän vähentämiseen ja kierrätyksen edistämiseen tähtäävän, kustannuksia säästävän jätehuoltosuunnitelman kiinteistö(i)lle. Jätehuoltosuunnitelmaa osallistuja osaa hyödyntää jätehuollon toimijoiden kilpailuttamisessa. Osallistuja pystyy opastamaan ja neuvomaan sekä tuottamaan aiheeseen liittyvää viestintämateriaalia.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: Ei-tutkintotavoitteinen koulutus: 250€ / päivä + alv 24%. Tutkintotavoitteinen koulutus: koulutusmaksu 100€ (sisältäen kolme koulutuspäivää, näyttötutkintotehtävien ohjauksen ja arvioinnin).
Täysihoito: Ei sisälly koulutukseen. Mikäli majoitusta tarvitaan, järjestää jokainen osallistuja sen itse.
Muut kustannukset: mahdolliset matkakulut
Tiedustelut: Taru Uotila taru.uotila@sykli.fi 050 370 1414,
Lisätietoja: Koulutus soveltuu kaikille seurakunnan työntekijöille, jotka hoitavat tai kehittävät seurakuntakiinteistöjen jätehuoltoa. Osallistua voi joko kaikkiin kolmeen tai valitsemiinsa koulutuspäivään. Koulutuksen voi suorittaa myös tutkintotavoitteisena, jolloin se valmistaa suorittamaan ympäristöhuollon ammattitutkinnon osat: kiinteistön jätehuollon suunnittelu sekä kiinteistön jätehuollon toteutus. Tällöin koulutusmaksuun sisältyy koulutuspäivien lisäksi näyttötutkintotehtävien ohjaus ja arviointi.
Linkki kotisivulle: http://www.sykli.fi
http://www.sykli.fi
Toteuttaja: Suomen ymparistoopisto SYKLI