Kirjo I Seurakuntatyön johtaminen

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: johtaminen ja strateginen suunnittelu seurakunnassa
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, hautaustoimen ja puutarhatyöntekijät, kanttorit, kiinteistötoimen työntekijät, kirkkoherranviraston työntekijät, nuorisotyönohjaajat, papit, talouden ja hallinnon työntekijät, varhaiskasvatuksen ohjaajat, viestintätehtävissä toimivat
Aika ja paikka: 11.–12.9.2019 ja 5.-7.2.2020. Paikka ilmoitetaan myöhemmin, kuitenkin Tampereen hiippakunnan alueella.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2018
Ilmoittautumisen lisätiedot: https://tampereenhiippakunta.fi/koulutus/koulutusten-peruutusehdot/
Osaamistavoitteet: Osallistuja

– omaksuu seurakunnallisen johtamistyön ja työyhteisödynamiikan perustiedot ja -käsitteet

– tutkii omaa tapaansa johtaa (johtamisen käyttöteoria) ja itseään esimiehenä.

Kieli: suomi
Osallistumismaksu: Lähijaksot n. 190 € ja n. 210 €.
Täysihoito: On
Muut kustannukset: Mahdolliset matkakulut ja papeilla soveltuvuustutkimus 520,80 € (sis. alv).

Tiedustelut: Tuulia Matilainen ja Mikko Sulander tuulia.matilainen@evl.fi; mikko.sulander@evl.fi
Lisätietoja: Kirjo 1 koulutukset (Seurakuntatyön johtamisen tutkinto ja Kirjo 1 lähiesimiehille) on yhdistetty moniammatilliseksi ja työelämälähtöiseksi koulutusprosessiksi. Koulutus toteutetaan moniammatillisessa ryhmässä. Koulutukseen sisältyy työnohjausta ja väliajantehtäviä.Papeille tutkinto antaa kelpoisuuden hakea kirkkoherranvirkaa.

Soveltuvuustutkimus papeille:

– pastoraalitutkinnon vähintään arvosanalla hyvä (15/20) suorittaneet papit

– soveltuvuustutkimus toteutetaan alkuvuodesta 2019 Psykologitiimi Päämäärän toimesta erikseen ilmoitettavalla tavalla

– papit saavat soveltuvuudestaan kirkollisen johtamisen tehtäviin arvosanan 1-3 tutkintotodistukseen koulutuksen suoritettuun. Arvioinnin lähtökohtana on soveltuvuustutkimuksen antama tulos. Tutkintotodistuksen arvosana voi poiketa korkeintaan 1 pisteen verran.

Linkki kotisivulle: http://www.tampereenhiippakunta.fi
Toteuttaja: Tampereen hiippakunta