Kirkkokuvista-ohjaajakoulutus

Kirkkokuvista on taide- ja katsomuskasvatusmalli, jonka tarkoituksena on rikastuttaa koulujen/päiväkotien ja seurakunnan välistä yhteistyötä. Tämän koulutuksen avulla rakennat ainutlaatuisen, elämyksellisen lasten taidenäyttelyn kotikirkkoosi ja saat ideoita kuvataiteelliseen työskentelyyn eri-ikäisten lasten ja aikuistenkin kanssa.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus, Vapaan sivistystyön koulutustarjonta
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 4.-5.2. ja 9.-10.9.2025 Jyväskylä
Ilmoittautuminen viimeistään: 7.1.2025
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.
Osaamistavoitteet: Osallistuja ymmärtää kokemuksellisen taideoppimisen mallin mahdollisuudet lapsen itsetuntemuksen vahvistamisessa. Osallistuja hahmottaa kirkkotaiteen ja arkkitehtuurin kulttuurihistoriallisen merkityksen ja yhteyden nykypäivään. Osallistuja osaa soveltaa Kirkkokuvista-menetelmää omassa työssään. Osallistuja osaa ohjata lapsiryhmää kirkkotaiteen saloihin.
Lisätietoja: Koulutus koostuu kahdesta kaksipäiväisestä lähiopetusjaksosta sekä omassa työssä tehtävästä taidekasvatustyöskentelystä.
Aloitusjaksossa tutustutaan kokemukselliseen taideoppimisen malliin sekä Kirkkokuvista-menetelmään teoriassa. Aloitusjaksoon kuuluu FT Liisa Väisäsen luento symboliikasta sekä Kirkkokuvista-taidetyöskentely Kuokkalan kirkossa. Ennakkotehtävänä perehdytään oman kohdekirkon taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Kurssilla ideoidaan yhdessä taidetyöskentelyä kussakin kirkossa. Osallistujat saavat myös vinkit yhteistyökoulun ja -päiväkodin kontaktoimiseen.
Toisena etätehtävänä on oman Kirkkokuvista-kokonaisuuden toteuttaminen. Jälkimmäisellä koulutusjaksolla esitellään toteutetut ja työn alla olevat Kirkkokuvista-kokonaisuudet, opiskellaan toimivia kuvataidemenetelmiä ja päätetään koulutus. Kouluttajana toimii Kirkkokuvista-menetelmän kehittäjä, opettaja Anna Kaisa Siltanen. Koulutukseen olisi hyvä tulla työparin kanssa, mutta yksinkin voit tulla.

Osallistumismaksu: 490 € sisältäen kahvit ja ateriat
Täysihoito: Majoitushinta on 2hh huone 45 €/hlö/yö sisältäen aamiaisen ja 1hh huone 65 €/yö sisältäen aamiaisen.
Tiedustelut kustannuksista: Katriina Holma, toimisto@jko.fi, 014 334 8000
Tiedustelut sisältö: 1.8.-30.10.2024 Mira Piispa, mira.piispa@jko.fi, 050 3899 680 ja 31.10.2024 alkaen Tiina Mennala, tiina.mennala@jko.fi, 044 752 2776
Linkki kotisivulle: https://jko.fi
Toteuttaja: Jyväskylän kristillinen opisto