Kirkollisten arvoesineiden hoito

(0,25 op)

Koulutuksen tarkoitus:

– opastusta tukipalvelujen henkilöstölle kirkollisten arvoesineiden hoitamiseen, säilytykseen ja käyttöön- käytännönläheinen koulutus: paljon keskustelua ja pieniä harjoituksia- ei edellytä aiempaa koulutusta aiheeseen- jokainen tuo omasta seurakunnastaan muutaman puhdistettavan esineen tullessaan, sillä koulutuspäivään sisältyy käytännön harjoitusta omalla esineellä (esim. viinikannu, kynttilänjalka, kalkki, pikareja)

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kirkonpalvelustyö
Kohderyhmä: Kiinteistötoimen työntekijät, Kirkonpalvelustyö (suntiot ja vahtimestarit)
Aika ja paikka: 13.4.2021 klo 9.45-16 Mikkelin seurakuntakeskus, 2. krs
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2020
Osaamistavoitteet:

Lisätietoja:

Kouluttajat:Jari Nissinen, kultaseppä, ja Jan Roos, kulta-/kelloseppä, Monimetalli J&J Oy -yrityksestä.  Molemmat ovat työskennelleet arvoesineiden huollon parissa 1980 -luvulta lähtien.  Jan Roos toimii tällä hetkellä Kellomuseon hallituksen puheenjohtajana.  Yritystoiminnassaan he ovat erikoistuneet kirkollisten esineiden korjaukseen ja huoltoon.

Sisältö:- materiaalien muokattavuus ja kemialliset ominaisuudet (hopea, alpakka, pronssi, messinki, tina, kupari)- leimat ja niiden tulkitseminen (esimerkkien avulla)- erilaisten valmistusmenetelmien tunnistaminen

Osallistumismaksu: 80 eur
Täysihoito: Osallistumismaksu sisältää lounaan ja 2 x kahvin
Kustannusten lisätiedot: Osallistumismaksu sisältää koulutuksen sekä kahvi- ja ruokatarjoilut