Kirkon diakonian päivät

Takaisin

Verkostotapaaminen

​​​Syyskuussa 2022 kokoonnumme Helsinkiin Kulttuuritaloon ja Kallion kirkkoon Kirkon diakonian päiville teemalla ”Vihreä siirtymä.” Vihreä on toivon, kasvun ja diakonian väri. Mihin olemme siirtymässä, miltä näyttää tulevaisuudessa? Vihertääkö siellä jo diakoninen seurakunta?

Ohjelmassa suunnataan tulevaisuuteen yhdessä tulevaisuustutkijoiden kanssa, kartoitetaan nykyisyyttä diakonian kehittäjien, kokemusasiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa sekä arvioidaan diakonian juhlavuoden tunnelmissa suomalaisen seurakuntadiakonian 150-vuotista taivalta. Päivien aikana perehdymme mitä convivialityn idealla on annettavaa diakonialle, miten toteutuu diakonia kaupungeissa ja maaseudulla, puhumme mm. nuorista marginaaleissa, ajankohtaisesta diakonian tutkimuksesta, saavutettavuudesta, diakonian vaikuttavuudesta, oikeudenmukaisuuden edistämisestä, kansainvälisestä diakoniasta, lähetystyöstä, diakonian johtamisesta, palvelumuotoilusta ja kokemusasiantuntijuudesta. Lisäksi teemme laitakaupungin luokkaretken, vietämme yhteistä messua, hiljennymme hetkipalveluksiin ja juhlistamme 150 vuotista diakonian taivalta Suomessa. Ja tietenkin voimaannumme ja rohkaistumme yhteisestä kokemusten ja ilon jakamisesta.

Päivät on suunnattu kaikille diakonian toimijoille. Torstain ja perjantain ohjelma on etupäässä seurakuntien ja järjestöjen työntekijöille sekä alan opiskelijoille, lauantai edellisten lisäksi vapaaehtoistoimijoille, luottamushenkilöille ja kaikille diakoniasta kiinnostuneille.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Vapaaehtoistoiminta, Kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja lähetys
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Papit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Johtajat / lähijohtajat, Muut
Aika ja paikka: 15.-17.9.2022 Helsinki; Kulttuuritalo ja Kallion kirkko.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.5.2022
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Ilmoittautumisen lisätiedot: Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 21.8. asti korotetuin hinnoin.
Lisätietoja:

Kieli: Suomi Ruotsi
Osallistumismaksu: Koko tapahtuma 285 €, Lauantaipäivä 50 €, perustutkinto-opiskelijat (3 pv) 40 €, Dtl:n opiskelijajäsenet (3 pv) 30 €. Opiskelijan osallistumismaksu ei sisällä ruokailuja.
Täysihoito: Hintaan sisältyy lounaat ja kahvit. Opiskelijan osallistumismaksu ei sisällä ruokailuja. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Muut kustannukset: Majoitus Hakaniemen/Kallion alueen hotelleissa 1 HH 165-195 €/yö 2HH 95-110 €/yö. Huom. hotellit eivät ole tietojen syöttämiseen mennessä vahvistaneet vuoden 2022 hintoja.
Kustannusten lisätiedot: Majoitushinnat Kallion-Hakaniemen alueen hotelleissa 145-185 euroa/yö/1HH ja 85-105 euroa/yö/hlö/2HH. Majoituksen voi varata ilmoittautumisen yhteydessä tai itsenäisesti.
Tiedustelut kustannuksista: liisa.rossi@dtl.fi, 010 2190 300
Tiedustelut sisältö: marko.pasma@dtl.fi 050-3047794
Linkki kotisivulle: https://www.dtl.fi/
Aineistoa: https://www.dtl.fi/kdp2022
Toteuttaja: Diakoniatyöntekijöiden Liitto ry
Yhteistyökumppanit: Kirkkohallitus – Kirkon diakonia ja sielunhoito, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin, Espoon ja Porvoon hiippakunnat, Diak, Kirkkopalvelut, Yhteisvastuukeräys, HDL, KUA, SLS, DTS