Kirkon yhteiskuntapäivät 2021

Verkostotapaaminen

Tervetuloa virtuaalisesti helsinkiläiseen lähiöön Malmille!

Verkossa toteutuvien yhteiskuntapäivien kuluessa tutkimme miten luottamus, osallisuus ja valta avaavat tai sulkevat toimijuuksia.

Onko yhteiskuntamme avoin vai suljettu? Kenelle mahdollisuudet avautuvat ja keneltä ne sulkeutuvat? Mikä sulkee ulos ja mikä houkuttelee sisään? Miten liikutaan erilaisilla rajapinnoilla?

Kirkon yhteiskuntapäiviä on rakennettu vuorovaikutteisesti alueen ihmisten kanssa. Vuoropuhelu jatkuu, kun omat pohdintasi yhdistyvät malmilaisten oivalluksiin.

Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Johtaminen
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Johtamis- ja esimiestehtävässä toimivat, Kanttorit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Perheneuvojat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut, Viestintätehtävissä toimivat
Aika ja paikka: 23. – 25.9.2021, verkkotapahtuma
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.8.2021
Lisätietoja: ​Päivillä on puheenvuoroja, keskusteluja ja virtuaalisia kohtaamisia.Iloitsemme, jos päiville osallistuu ihmisiä laidasta laitaan. Tervetuloa kaikki kirkosta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneet!Päivät toteutetaan Hopin-verkkoalustalla. Ohjelmassa vuorottelevat päälavan yhteiset tilanteet ja sessiohuoneiden syventävät työskentelyt, joista voi valita itseään kiinnostavimman aiheen.Ohjelman päälinjat:Torstai 23.9. n. klo 16-19, Erätaukoetkot Päiviä aloittaa kanssamme Erätaukosäätiön toimitusjohtaja Laura Arikka. Yhteisen käynnistyksen jälkeen käydään Etätaukokeskustelut sisä- ja ulkopuolisuuden teemoista.Perjantai 24.9. n. klo 9-17, teemoina Malmin ääni – kenen ääni kuuluu kirkossa ja yhteiskunnassa? ja Työelämän murros. Yhteisissä osuuksissa mukana mm. Paleface ja Tapio Huttula (Sitra). Aamupäivän sessiohuoneissa mm. vieraillaan Malmin Teboililla ja muualla Suomessa pohtien kirkon läsnäoloa alueiden muissa yhteisöissä. Iltapäivällä sessiohuoneissa tarkastellaan mm. seurakuntien ja työyhteisöjen yhteistyötä sekä moninaisuutta työelämässä.Lauantai 25.9. n. klo 10-15, teemana Kirkko yhteiskunnallisena vaikuttajana. Aamupäivän kantavana aiheena on ´jokapäiväinen leipämme´. Pureudumme eri näkökulmista toimeentuloon ja mm. ruoka-avun eettisyyteen. Iltapäivään pureskeltavaa antaa arkkipiispa Tapio Luoman isännöimä Murtuma-keskustelu.

Osallistumismaksu: 70 € koko tapahtuma Yksi päivä 40 € pe tai la, torstain etkot ilmaiseksi. Ryhmälippu 5 henkilöä / 250 € Kutsu päiville mukaan yhteistyökumppaneitasi ja alueesi ihmisiä! Opiskelijahinta: 40 € koko ajalta, yhden päivän hinta 25 € (torstai ilmainen)
Täysihoito: Kirkon yhteiskuntapäivät järjestetään verkkototeutuksena.
Muut kustannukset: Kahden päivän osallistuja maksaa koko tapahtumahinnan.
Kustannusten lisätiedot: Kirkon yhteiskuntapäivät järjestetään verkkototeutuksena.
Tiedustelut kustannuksista: Minna Rikkinen, minna.rikkinen@evl.fi, 040 6881622
Tiedustelut sisältö: Minna Rikkinen, minna.rikkinen@evl.fi