Kuoronjohtajan työkalupakki 1-2

(0,50 op)

​​Kaipaatko uutta intoa ja sisältöä kuorotoimintaan? Haluatko uusia välineitä kuoron motivoituneisuuden ja oman intosi nostattamiseen? Kurssi soveltuu kaikille kuoroja ja lauluryhmiä vetäville. Kuoronjohtajan työkalupakki sisältää johdannon TIC (The Intellectual Choir) -menetelmään, työkaluja kuoron johtamiseen, kuoron ryhmäytymiseen ja kuorolaisen sekä kuoron kehittymiseen.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Musiikki
Kohderyhmä: Kanttorit
Aika ja paikka: ti 2.2.2023 kello 12:30-16 ja to 21.3.2023 kello 10-14 Helsingin seurakuntayhtymä, kolmas linja 22B, Engel-sali (2. kerros)
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2022
Sähköposti-ilmoittautuminen: nina.pakkanen@evl.fi
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

• osaa hyödyntää TIC-metodia
  • osaa käyttää Vocal Paintingin perusmerkkejä 1-5
  • osaa muodostaa Circle Song -lauluja
  • osaa rakentaa omia Ice Breakereita

Lisätietoja: ​​Koulutus tapahtuu yhdessä musisoimalla ja tekemällä sekä havainnollisilla esimerkeillä. Koulutus sisältää ennakko- ja väliajantehtävän. Koulutus toteutetaan Helsingin Seurakuntayhtymässä, Engel-salissa (2. kerros). Kouluttajana toimii musiikin maisteri Nina Pakkanen sekä mahdollisesti ulkopuolinen asiantuntija.

Vocal Painting pohjautuu Sound Painting -menetelmään. Se on sanatonta, käsimerkkeihin perustuva symbolimerkkikieli, jolla ohjataan musiikkia haluttuun suuntaan ja annetaan impulsseja laulajille toteuttaa erilaisia musiikillisia elementtejä.

The Intellectual Choir eli TIC on professori Jim Daus Hjernoen luoma filosofia, jossa viisi pedagogista lähestymistapaa:

• rytmi ja groove
  • intonaatio ja sävelpuhtaus
  • sointi ja blendaus
  • tunne ja tulkinta
  • esitys ja konsertin suunnittelu
  • ​Ice Breakerit ovat harjoituksia, joissa musiikillisten leikkien avulla poistetaan jännitys, lisätään yhteishenkeä ja luodaan turvallinen tila oppia ja kehittyä.

Circle Songs ovat pieniä musiikillisia hetkiä joko tunnettuun melodiaan tai itse keksittyyn melodiaan, joiden päälle improvisoidaan harmonioita, rytmiä ja uusia melodioita.

Kieli: Suomi Englanti
    Osallistumismaksu: 50e/kurssipäivä. Oikeus muutoksiin pidätetään.
    Täysihoito: Omakustanteinen ruokailu/kahvi sekä majoitus.
    Muut kustannukset: Omakustanteinen lounas/kahvi.
    Kustannusten lisätiedot: Osallistuja huolehtii itse majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.
    Tiedustelut kustannuksista: nina.pakkanen@evl.fi
    Tiedustelut sisältö: Nina Pakkanen, nina.pakkanen@evl.fi, +358 50 387 7157