Lapsen ja perheen luontosuhteen vahvistaminen

(1,5 op)

Mietitkö työssäsi, miten vahvistaa lapsen ja perheen luontosuhdetta? Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja vanhemmat pohtivat? Miten hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Mitä Raamattu kertoo ihmisestä ja luonnosta? Koulutuksessa ideoidaan erilaisia tapoja, joiden avulla lasten ja perheiden luontosuhde vahvistuu ja vanhemmat löytävät tapoja käsitellä ympäristövastuun ja kestävän kehityksen kysymyksiä lapsen kanssa.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: kasvatus, kestävä kehitys ja ympäristö, spiritualiteetti
Kohderyhmä: lastenohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 13.-15.5.2020 Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 13.4.2020
Ilmoittautumislinkki: http://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat
Osaamistavoitteet: Osallistuja tunnistaa omaan työhönsä ja lasten ja perheiden arkeen liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä. Hän osaa hyödyntää erilaisia luontosuhdetta vahvistavia toimintatapoja omassa työssään.
Kieli: suomi
Täysihoito: 187 € (2 hh) / 217 € (1 hh)
Kustannusten lisätieto: Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 124 € / 2 hh tai 154 € / 1 hh. Ateriapaketti 63 €
Tiedustelut: Satu Reinikainen ja Kaisa Aitlahti satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi
Lisätietoja: Luonnossa liikkuminen ja lähiluonto oppimisympäristönä, luonto osana lapsen ja perheen hengellisyyttä, luontosuhdetta vahvistavat raamatunkertomukset, toiminnallisia työskentelyitä kestävän kehityksen teemoista (esim. liikkuminen, valokuvaus ja seikkailu). Koulutuksessa on mukana asiantuntija WWF:stä. 3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta.
Toteuttaja: Kirkkopalvelut / Seurakuntaopisto