Lapsen ja perheen luontosuhteen vahvistaminen varhaiskasvatuksessa

(1,50 op)

​​Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja vanhemmat pohtivat? Miten hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Miten digitaaliset sovellukset rikastuttavat luonnossa liikkumista?Koulutuksessa tutustutaan tapoihin vahvistaa luontosuhdetta ja käsitellä ympäristövastuun kysymyksiä.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Kestävä kehitys ja ympäristö, Spiritualiteetti
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 1.-3.9.2021, Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.6.2021
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja- tunnistaa omaan työhönsä ja lasten ja perheiden arkeen liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä- osaa hyödyntää erilaisia luontosuhdetta vahvistavia toimintatapoja työssään
Lisätietoja: ​Koulutuksen sisältöjä:- luonnossa liikkuminen ja lähiluonto oppimisympäristönä- luonto osana lapsen ja perheen hengellisyyttä, luontosuhdetta vahvistavat raamatunkertomukset- toiminnallisia työskentelyjä kestävän kehityksen teemoista ( esim. liikkuminen, valokuvaus ja seikkailu )- luontopolut​ lisätyn todellisuuden avullaKoulutuksessa on mukana asiantuntoja WWF:stä. Koulutus sisältää orientoivan tehtävän, kolme lähiopiskelupäivää ja kirjallisuutta.
Täysihoito: 187 €/1 hh tai 157 €/2 hh
Kustannusten lisätiedot: Ateriat 35 €, majoitus ( sis. aamu- ja iltapalan) 152 €/1 hh tai 122 €/2 hh
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@seurakuntaopisto.fi
Tiedustelut sisältö: Kaisa Aitlahti , kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ,040-7033356, Satu Reinikainen, satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi , 040-7019713