Lapsiasiahenkilöiden ja osallisuuden parissa työskentelevien koulutuspäivä

(0,25 op)

Seurakuntien lapsiasiahenkilöt ja nuorten vaikuttajaryhmien parissa työskentelevät vuosittain yhdessä koolla! Koulutuspäivä tarjoaa ajankohtaista asiaa, alustuksia ja käytännön kokemuksia lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi sekä lapsivaikutusten arvioinnin kehittämiseksi.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus, Vapaan sivistystyön koulutustarjonta
Tehtäväalue: Kasvatus, Hallinto ja talous, Johtaminen
Kohderyhmä: Johtajat / lähijohtajat, Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut
Aika ja paikka: Verkkototeutus, 4.10.2025, Teams
Ilmoittautuminen viimeistään: 16.9.2025
Osaamistavoitteet: Osallistuja

• tunnistaa menetelmiä ja käytäntöjä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi.
  • osaa soveltaa menetelmiä ja käytäntöjä lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamiseksi omassa roolissaan.

Lisätietoja: Vuosittainen koulutuspäivä kokoaa seurakuntien lapsiasiahenkilöt ja osallisuuden parissa työtä tekevät päivittämään tietojaan ja jakamaan kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista, lapsen oikeuksien toteutumisesta sekä lasten ja nuorten osallisuudesta seurakunnassa. Koulutuspäivään kutsutaan mukaan myös luottamushenkilöt, jotka toimivat lapsiasiahenkilöinä. Koulutuspäivässä kuullaan asiantuntija-alustuksia, jaetaan hyviä käytäntöjä lapsi- ja perheystävällisyyden sekä lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamiseen. Koulutus sopii kaikille niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka haluavat kehittää lasten ja nuorten osallisuutta ja vaikuttamista sekä vahvistaa nuorten vaikuttajaryhmien toimintaa. Koulutus tukee lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista niin omassa seurakunnassa kuin alueella tehtävässä perhekeskus-, kunta- tai maakuntayhteistyössä. Koulutus toteutetaan verkossa.
Osallistumismaksu: 90 €/osallistuja tai 350 €/seurakuntakohtainen linkki.
Täysihoito: 0 €
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@step.fi
Tiedustelut sisältö: Päivi Aumala, paivi.aumala@step.fi, 040 1581 345
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/