Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

(0,25 op)

​Seurakuntien lapsiasiahenkilöt koolla! Koulutuspäivä tarjoaa ajankohtaista asiaa, alustuksia ja verkoston käytännön kokemuksia lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi sekä lapsivaikutusten arvioinnin kehittämiseksi.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Hallinto ja talous
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut
Aika ja paikka: 8.10.2022, Vantaa
Ilmoittautuminen viimeistään: 16.9.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• tunnistaa menetelmiä ja käytäntöjä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi
  • osaa soveltaa menetelmiä ja käytäntöjä lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamiseksi.
Lisätietoja: ​Vuosittainen koulutuspäivä kokoaa seurakuntien lapsiasiahenkilöt päivittämään tietojaan ja jakamaan kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista, lapsen oikeuksista ja lapsiystävällisestä toimijuudesta yhdessä asiantuntija-alustajien kanssa. Mukaan kutsutaan myös luottamushenkilöt, jotka toimivat lapsiasiahenkilöinä.

Koulutuspäivässä kuullaan asiantuntijoiden alustuksia, jaetaan hyviä käytäntöjä sekä tarjotaan virikkeitä lapsiasiahenkilön työnkuvan kehittämiseen ja seurakunnan lapsiystävällisyyden vahvistamiseen.

Koulutus sopii lapsiasiahenkilöiden lisäksi niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka haluavat kehittää lasten ja nuorten osallisuutta sekä tukea nuorten vaikuttajaryhmien toimintaa ja lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista seurakunnassa tai alueella tehtävässä kunta- tai maakuntayhteistyössä.

Täysihoito: Osallistujat vastaavat itse mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.
Kustannusten lisätiedot: Aamukahvi ja lounas sisältyvät osallistumismaksun hintaan.
Tiedustelut kustannuksista: Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 357030, Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 279376
Tiedustelut sisältö: Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 357030, Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 279376
Linkki kotisivulle: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/
Aineistoa: https://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/lapsiasia-koulutuspaiva2022/