Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

(0,25 op)

Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa.

Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Johtamis- ja esimiestehtävässä toimivat
Aika ja paikka: 2.10.2021 Mikkelin Seurakuntakeskus, Mikkeli
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.9.2021
Osaamistavoitteet:

Osallistuja tunnistaa ja osaa soveltaa erilaisia menetelmiä ja käytäntöjä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi sekä lapsivaikutusten arvioinnin toteutumiseksi.​

Lisätietoja:

Vuosittainen koulutuspäivä kokoaa seurakuntien lapsiasiahenkilöt päivittämään tietojaan ja neuvottelemaan lapsivaikutusten arvioinnista, lapsen oikeuksista ja lapsiystävällisestä toimijuudesta yhdessä asiantuntija-alustajien kanssa. Mukaan kutsutaan myös luottamushenkilöt, jotka toimivat lapsiasiahenkilöinä.

Koulutuspäivässä kuullaan asiantuntijoiden alustuksia, jaetaan ja jaetaan  hyviä käytäntöjä sekä tarjotaan virikkeitä lapsiasiahenkilön työnkuvan kehittämiseen ja seurakunnan lapsiystävällisyyden vahvistamiseen.

Koulutus sopii lapsiasiahenkilöiden lisäksi niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka haluavat kehittää lasten ja nuorten osallisuutta sekä tukea nuorten vaikuttajaryhmien toimintaa ja lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista seurakunnassa tai alueella tehtävässä kunta- tai maakuntayhteistyössä.

Osallistumismaksu: 95€
Täysihoito: Osallistuja vastaa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista itse.
Kustannusten lisätiedot: Aamukahvi ja lounas sisältyvät hintaan
Tiedustelut kustannuksista: koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 018 2278
Tiedustelut sisältö: Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 279376
Linkki kotisivulle: http://www.lastenjanuortenkeskus.fi/