Lapsikuorokoulutuspäivä

(0,25 op)

Tehtäväalue: musiikki
Kohderyhmä: kanttorit
Aika ja paikka: 21.02.2020 Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, koulutussali/tallikappeli, Hallituskatu 3, 90100 Oulu
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.11.2019
Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.fi/reg/Lapsikuorokoulutus_1246
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ilmoita osallistutko pe 21.2. vai la 22.2.2020? Mikäli osallistut molempina päivinä, niin merkitse kumpikin päivä. Pe 21.2.2020 Lapsikuorokoulutus. La 22.2.2020 Muskaritoiminta.
Osaamistavoitteet: Osallistuja – osaa hyödyntää erilaisia toimintatapoja lapsikuorotoiminnassa ja jumalanpalvelusten rikkaassa toteuttamisessa.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: Kurssimaksu 150€ sisältää molemmat päivät (sis.lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit sekä kurssimateriaalit) Kurssimaksu 100€, sisältää päivän koulutuksen joko 21. tai 22.2.2020 (sis.lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit sekä kurssimateriaalit)
Täysihoito: 0€
Tiedustelut: Raimo Paaso raimo.paaso@evl.fi 0408386807
Lisätietoja: Päivän aikana tutustumme lapsikuoron äänenavauksiin, toimiviin lämmittelyihin ja motivointiin. Keskitymme ilmapiirin rakentamiseen ja ryhmähengen ruokkimiseen. Heittäydymme rohkeasti lapsen maailmaan ja siihen, kuinka musiikki voi tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä kirkon arjessa ja juhlassa. Koulutuksessa käymme läpi lapsikuorolle tehdyt kokonaisuudet: Hetki pieni jouluyön (joulun paketti), Pääsiäisen salaisuus (pääsiäisen paketti) ja Rukoushelmipolku (rukoushelmilaulut). Lisäksi materiaaliin kuuluu noin 10 muuta lapsikuoro-ohjelmistoon soveltuvaa tuoretta laulua kirkkovuoden tarpeisiin. Koulutuspäivän pääasialliset toimintamuodot ovat käytännön harjoitteet ja yhdessä laulaminen. Koulutus soveltuu kaikille lapsikuoron kanssa työskenteleville toimijoille. Materiaalipaketit annetaan osallistujille koulutuksen jälkeen omaan käyttöön. Koulutus soveltuu kaikille lapsityössä työskenteleville toimijoille. Materiaalipaketit annetaan osallistujille koulutuksen jälkeen omaan käyttöön. Kouluttaja: Maria Portaankorva (nyk. Viitasaari) on oululainen lastenmusiikin säveltäjä. Koulutukseltaan hän on musiikin aineenopettaja sekä luokanopettaja. Portaankorva on erikoistunut varhaiskasvatuksen musiikkiin ja hän toimii Taiken lastenkulttuurin paneelin puheenjohtajana. Portaankorvan lauluja on julkaistu mm. Kirkkomuskarin julkaisuissa, uusimmassa Laulutuulessa, Otavan ja Sanoma Pron oppikirjoissa sekä nettijulkaisuissa. Arkityössään Portaankorva toimii Teuvo Pakkalan koulussa musiikkiluokanopettajana.
Linkki kotisivulle: www.oulunhiippakunta.fi
Toteuttaja: Oulun hiippakunta