Lasten ja perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset

(1,5 op)

Millainen on hartaus tai jumalanpalvelus, jossa lapsi viihtyy ja perheen on hyvä olla? Miten kokonaisvaltaisuus mahdollistaa lasten tarpeiden ja perheiden elämäntilanteiden huomioimisen jumalanpalveluselämän kokonaisuudessa? Yhdessä toteutettu jumalanpalveluselämä kaikkia aisteja käyttäen on tärkeä osa koulutusta.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, kasvatus
Kohderyhmä: kanttorit, lastenohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 16.-18.9.2020 Seurakuntaopisto, Jaakkiman kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 14.8.2020
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa luoda hartaus- ja jumalanpalveluselämään liittyviä kokonaisuuksia yhdessä lasten ja perheiden kanssa sekä toteuttaa ehtoolliskasvatusta osana niitä. Hän ymmärtää jumalanpalveluselämän kokonaisuuden osana seurakunnan perustyötä.
Kieli: suomi
Täysihoito: 125 €/2hh ja 160€/1hh
Kustannusten lisätieto: Majoitus 2 yötä 44 €/2hh, 80 €/1hh (ei sisällä aamu- ja iltapalaa). Ateriat 50 € (ei sis. aamu- ja iltapalaa) tai 82 € € (sis. aamu- ja iltapalan).
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, Seurakuntaopisto ja Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi
Lisätietoja: Koulutuksen sisältöjä ovat: kokonaisvaltaisen jumalanpalveluselämän suunnittelu ja toteutus yhdessä lasten ja perheiden kanssa, lasten ja perheiden huomioiminen seurakunnan jumalanpalveluselämän kokonaisuudessa, ehtoolliskasvatus osana varhaiskasvatusta ja perhetoimintaa, kokemuksia muskarikirkosta. 3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta.
Toteuttaja: Kirkkopalvelut / Seurakuntaopisto
Yhteistyökumppani: Nuori kirkko ry