Lattiakuvat osallisuuden ja yksilön identiteetin vahvistajana

Miten lattiakuvien avulla voidaan tutkia ja rakentaa omaa identiteettiä, kohdata toiseutta ja ilmaista itseä luovasti? Lattiakuvien kautta rakennetaan yhteisöllisyyttä ja opetellaan kunnioittamaan erilaisuutta.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: kasvatus, spiritualiteetti
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, lastenohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 6.-7.10. ja 1.-2.12.2020 Seurakuntaopisto, Lapuan kristillisen opiston kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 4.9.2020
Ilmoittautumislinkki: https://www.seurakuntaopisto.fi/seurakunnat/
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa huomioida ryhmässä olevan katsomuksellisen moninaisuuden. Hän osaa tukea osallistujien yksilöllistä ilmaisua, yhteyttä ja moninaisuuden kunnioittamista lattiakuvia hyödyntäen.
Kieli: suomi
Täysihoito: 170 € / 210 €
Kustannusten lisätieto: Ateriat 80 €, majoitus 45 € / yö (sis. aamu- ja iltapalan), 1hh lisämaksu 20 € / yö.
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti ja Tiina Haapsalo kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi, tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi
Lisätietoja: Osallistumista lattiakuvatyöskentelyihin, ohjaamisen harjoittelua pienryhmissä, oman identiteetin rakentuminen ja tukeminen, moninaisuuden ja toiseuden tunnistaminen, arvostavan kohtaamisen merkitys. Osallistuminen edellyttää lattiakuvien periaatteiden tuntemista ja aiempaa kokemusta lattiakuvatyöskentelyistä. 4 lähiopiskelupäivää, oppimistehtävänä ohjaamisen harjoittelua omassa työssä ja kokemuksen raportointi sekä kirjallisuutta.
Toteuttaja: Kirkkopalvelut / Seurakuntaopisto
Yhteistyökumppani: Nuori kirkko ry