Leiri kasvun tukena

(1,50 op)

​Ota leiripedagogiikka haltuusi käytännön keinoin, innostu ja innosta! Leirit tukevat kasvua monipuolisesti tuottamalla yhteisöllisiä kokemuksia ja edistämällä luontosuhdetta elämyksellisin tavoin. Leiri muistetaan vielä aikuisenakin!

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Kestävä kehitys ja ympäristö
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 11.-13.10.2022, Partaharjukeskus, Pieksämäki
Ilmoittautuminen viimeistään: 9.9.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• ymmärtää leiripedagogiikan merkityksen lapsen ja nuoren kasvulle
  • osaa soveltaa leiripedagogiikan elementtejä työssään
Lisätietoja: ​Leirit ovat yksi kirkon kasvatuksen merkityksellisimmistä menetelmistä. Ne toimivat sellaisen kasvun tukena, jossa lapsi ja nuori voi löytää oman äänensä, toimijuutensa sekä vahvuutensa ja kehittämiskohteensa. Tätä kautta avautuu myös monta näkökulmaa leirien sisältöihin, pedagogiikkaan, luonto- ja jumalasuhteen hoitamiseen. Koulutuksessa pohditaan miten leirit voivat tukea kasvatusajatteluamme kaiken kaikkiaan ja miten leirit eroavat arjesta kotona ja mitä kaikkea mahdollisuuksia se antaa yhdessä oppimiseen, oivaltamiseen ja kokemiseen.

Leiripedagogiikan tuntemus vahvistaa ja tukee leirien suunnittelua ja toteutusta osallistujalähtöiseksi. Koulutukseen kuuluu leiripedagogiikan teorian lisäksi käytännönläheisiä leirityön menetelmiä.

Huomioithan, että osa koulutuksen käytännön osuuksista toteutetaan ulkona.

Täysihoito: Täysihoito 2 hengen huoneessa 175 €.
Kustannusten lisätiedot: Lisähinta 1hh 50 €. Jo edellisenä iltana majoittuville lisähinta 55 €.
Tiedustelut kustannuksista: koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 018 2278
Tiedustelut sisältö: Anna Kärri, anna.karri@lastenjanuortenkeskus.fi, 044 792 2389
Linkki kotisivulle: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/
Aineistoa: https://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/leiri-kasvun2022/