Liikunta, kehollisuus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä katsomukset ihmissuhdetyössä

​Tervetuloa oppimaan kokonaisvaltaista kohtaamista! Mikä on luonnon, liikunnan ja kehollisuuden merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille? Entä kristinuskon ja erilaisten katsomusten suhde ja suhtautuminen luontoon, liikuntaan ja kehollisuuteen?

Opintojakso on osa sosiaalialan loppuvaiheen täydentävän ammattiosaamisen opintoja ja se soveltuu hyvin kaikille seurakuntien ja muiden työyhteisöjen kohtaamisen ammateissa toimiville sekä alalle opiskeleville. Opintojakso on kehitetty yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa.

Koulutustyyppi: Korkeakoulujen koulutustarjonta
Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Kasvatus
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Opiskelijat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat
Aika ja paikka: Syksy 2022, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 16.7.2022
Ilmoittautumisen lisätiedot: Opintojen tarkemmat tiedot julkaistaan Diakin avoimen amk:n sivuilla myöhemmin. Ilmoittautuminen alkaa yleensä 2 kk ja päättyy 3 vkoa ennen opintojen alkua, joten myöhemmin lukukaudesta alkaviin opintoihin voi vielä ilmoittautua 16.7. jälkeenkin.
Osaamistavoitteet: ​Opiskelija
– ymmärtää kokonaisvaltaisen ihmiskäsityksen ja kohtaamisen merkityksen kohtaamistyössä
– ymmärtää luonnon, liikunnan ja kehollisuuden merkityksen ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille
– havainnoi ja jäsentää kristinuskon ja oman toimintaympäristönsä erilaisten katsomusten suhdetta ja suhtautumisesta luontoon, liikuntaan ja kehollisuuteen
– oppii erilaisia konkreettisia menetelmiä luonnon, liikunnan ja kehollisuuden hyödyntämiseksi ja harjaantuu niiden käytössä
– tuntee liikuntatoiminnan rahoituskanavia ja mahdollisia yhteistyökumppaneita
Lisätietoja: ​Ydinsisällöt – ihmiskäsityksen merkitys ammatilliseen toimintaan
– ihmisen kokonaisvaltaisen kohtaamisen periaatteet
– luonnon, liikunnan ja kehollisuuden huomioiminen ja hyödyntäminen työssä
– liikuntatoiminnan rahoitusväylät ja yhteistyökumppanit

Opinnot alkavat ennakkotehtävällä ja jaksoon kuuluu kolme lähiopetuspäivää Diakin Helsingin-kampuksella. Tarkemmat tiedot toteutustavasta löydät Diakin avoimen amk:n sivuilta ilmoittautumisaikana.

Täysihoito: Ei täysihoitoa
Tiedustelut kustannuksista: avoin@diak.fi