Luonto ja hiljaisuuden viljely

​Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Itse kokeillen ja eläytyen opit mm. luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Spiritualiteetti, Kestävä kehitys ja ympäristö
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Papit, Diakonit ja diakonissat
Aika ja paikka: 13.-15.9.2022, Partaharjukeskus, Pieksämäki
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.6.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• tunnistaa hiljaisuuteen ja luonnon kokemiseen sisältyviä merkityksiä oman spiritualiteetin hoitamisen kannalta
  • osaa käyttää omassa työssään retriitinomaisia elementtejä, pyhiinvaelluksia, rukouspolkuja ja luontohartauksia
Lisätietoja: ​​Koulutuksessa käytetään kokemuksellista oppimista ja keskeinen osa koulutuksesta on rakennettu retriitin muotoon. Oma pysähtyminen ja jumalasuhteen pohdinta Luojan luonnon puhuteltavana antavat syvyyttä sille, mitä hiljaisuus ja luonto voivat tarjota niille, joiden parissa teet työtäsi. Partaharjun upea luonto, metsä ja metsäkirkko, järvi ja sauna tarjoavat koulutukselle rikkaan ja rauhoittavan ympäristön. Myös luontohartauksien, pyhiinvaellusten, rukouspolkujen ja luontomeditaatioiden rakentamista lähestytään oman toiminnan kautta.

Koulutukseen sisältyy kolme lähipäivää ja orientoiva ennakkotehtävä.

Täysihoito: 235 €
Kustannusten lisätiedot: Täysihoidon hintaan sisältyy majoitus 1 hengen huoneessa, ruuat ja rantasaunan käyttö.
Tiedustelut kustannuksista: Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 357030
Tiedustelut sisältö: Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 357030
Linkki kotisivulle: https://www.seurakuntaopisto.fi/
Aineistoa: https://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/luonto-ja-hiljaisuus2022/