Mielenterveyden ensiapu (MTEA) Kuusamo

(0,75 op)

​Mielenterveyden ensiavun koulutuksella (MTEA) vahvistetaan kirkon sektorin työntekijöiden kykyä huolehtia mielen terveydestä. Se antaa valmiuksia ja kykyä kohdata erilaisia ihmisiä sekä asiakastilanteissa että työyhteisöissä. Mielenterveys on tärkeä elämäntaito. Mielenterveyden ensiavun taidot vahvistavat myös työyhteisötaitoja.

Koulutuksessa on viisi osiota:

1.    Mitä hyvä mielenterveys on?

2.    Tunnetaidot

3.    Elämän monet kriisit

4.    Ihmissuhteet ja vuorovaikutus

5.    Elämänhallinta

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Sielunhoito
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Hautaustoimen- ja puutarhatyöntekijät, Hallinnon ja talouden työntekijät, Johtamis- ja esimiestehtävässä toimivat, Kanttorit, Keittiötoimen työntekijät, Kiinteistötoimen työntekijät, Kirkkoherranviraston työntekijät
Aika ja paikka: 24.-25.2.2021 Kuusamon seurakuntatalo, Kirkkotie 1, Kuusamo
Ilmoittautuminen viimeistään: 22.1.2021
Ilmoittautumisen lisätiedot: Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki kirkon työntekijät, jotka haluavat vahvistaa omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Erityisen tärkeää koulutus on asiakastyötä tekeville. Kurssille otetaan max 15 henkilöä (vähintään 10).
Osaamistavoitteet:

Osallistuja

tietää mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistäon rohkaistunut huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestätuntee keinoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä.

Lisätietoja: Kouluttajina ovat
Saila Luukkonen ja Marja-Leena Kivilompolo
Osallistumismaksu: 110€
Täysihoito: 0€
Kustannusten lisätiedot: Hinta 110 €/ osallistuja. Sisältää ruuan ja kurssikirjan.
Tiedustelut kustannuksista: Saila Luukkonen, saila.luukkonen@evl.fi, p. 040 5747 092, Marja-Leena Kivilompolo, marja-leena.kivilompolo@evl.fi, p. 040 7604 538 ja Mirva Kuikka, mirva.kuikka@evl.fi, p. 044 7555551
Tiedustelut sisältö: Saila Luukkonen, saila.luukkonen@evl.fi, p. 040 5747 092, Marja-Leena Kivilompolo, marja-leena.kivilompolo@evl.fi, p. 040 7604 538 ja Mirva Kuikka, mirva.kuikka@evl.fi, p. 044 7555551
Linkki kotisivulle: https://www.oulunhiippakunta.fi/
Toteuttaja: Oulun hiippakunta