Mielenterveyden ensiapu MTEA

(0,50 op)

​Mielenterveyden ensiavun koulutuksella (MTEA) vahvistetaan kirkon sektorin työntekijöiden kykyä huolehtia mielen terveydestä. Se antaa valmiuksia ja kykyä kohdata erilaisia ihmisiä sekä asiakastilanteissa että työyhteisöissä. Mielenterveys on tärkeä elämäntaito. Mielenterveyden ensiavun taidot vahvistavat myös työyhteisötaitoja.

Koulutus järjestetään 2 x vuodessa eri puolilla hiippakuntaa. Tänä vuonna Pudasjärvellä ja Kokkolassa. Etusijalla ovat järjestävän seurakunnan ja sen rovastikuntien työntekijät.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Työsuojelu ja -hyvinvointi
Kohderyhmä: Hallinnon ja talouden työntekijät, Hautaustoimen- ja puutarhatyöntekijät, Diakonit ja diakonissat, Johtajat / lähijohtajat, Kanttorit, Muut
Aika ja paikka: 16.-17.2.2022 Pudasjärvi, Hilturannan leirikeskus, Petäjäkankaantie 434, 93100 Pudasjärvi
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.1.2022
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ilmoittautumisen linkki avautuu Oulun hiippakunnan kalenteriin, mistä lisätietoja ja viimeisimmät päivitykset koulutukseen.
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja tietää mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. On rohkaistunut huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestä, tuntee keinoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä.
Lisätietoja: ​Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki kirkon työntekijät, jotka haluavat vahvistaa omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Erityisen tärkeä koulutus on asiakastyötä tekeville. Kurssille otetaan max 15 henkilöä (vähintään 10).

Koulutuksessa on viisi osiota:
1. Mitä hyvä mielenterveys on?
2. Tunnetaidot
3. Elämän monet kriisit
4. Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
5. Elämänhallinta

Osallistumismaksu: 120 € Sisältää kurssikirjan, materiaalit ja ruokailut
Täysihoito: Tarvittaessa majoitusta, joka varataan erikseen omakustannehintaan.
Muut kustannukset: Mahdolliset matka- ja majoituskustannukset.
Kustannusten lisätiedot: Osallistumisen voi perua kuluitta kolme viikkoa ennen tapahtumaa. Mikäli peruutusta ei tehdä, tuomiokapituli veloittaa osallistumismaksun ja mahdolliset muut kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa kuluja ei peritä.
Tiedustelut kustannuksista: mirva.kuikka@evl.fi
Tiedustelut sisältö: Saila Luukkonen, saila.luukkonen@evl.fi; p. 040 5747 092 ja Marja-Leena Kivilompolo marja-leena.kivilompolo@evl.fi; p. 040 7604 538
Toteuttaja: Oulun hiippakunta
Yhteistyökumppanit: Pudasjärven ja Kokkolan seurakunnat ja kouluttajat Saila Luukkonen ja Marja-Leena Kivilompolo