Millenniaalit, yhteisöt ja nykyajan spiritualiteetti

(0,50 op)

​​Perinteinen kirkollinen elämä ja seurakuntayhteys ei juurikaan kiinnosta nuoria aikuisia. Sen sijaan monet uudenlaiset kristilliset yhteisöt ovat löytäneet tapoja tavoittaa nuorempia ikäluokkia ja saada ihmisiä innostumaan uskonasioista. Millaisin keinoin syntyy katu-uskottava evankeliumi, pystyykö hipsterit ja roadmanit löytämään Jeesuksen elämäänsä ja voidaanko kirkkoon synnyttää yhteisöjä jotka viitoittaisivat tietä kirkolle kohti jäsenlähtöistä tulevaisuutta?

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Spiritualiteetti, Kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja lähetys, Vapaaehtoistoiminta
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Johtajat / lähijohtajat, Kanttorit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Lastenohjaajat, Opiskelijat, Papit, Perheneuvojat, Uudet työntekijät, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 1.-2.2.2023, klo 9-16, Seurakuntien talo Kolmas linja 22b, Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.12.2022
Osaamistavoitteet: ​​​Osallistuja

• tuntee nykyajan hengellisyyden erityiskysymyksiä,
  • tuntee uushenkisyyttä, alle 40-vuotiaiden kirkkosuhdetta ja nykyajan yhteisöllisyyttä koskevia ajankohtaisia tutkimustuloksia ja
  • osaa hyödyntää palvelumuotoilun keinoja millenniaalisukupolven kirkkosuhteen vahvistamisessa.

Lisätietoja: ​Koulutuksessa pureudutaan kirkon nykypäivän haasteisiin tutustumalla monipuolisesti erilaiseen tutkimusmateriaaliin ja sovellettavaan tietoon sekä käytännön yhteiskehittämisen kautta. Kahden päivän työpaja antaa erinomaiset valmiudet jatkaa oman työnsä kehittämistä nykyajan hengellisten kysymysten näkökulmasta.
Osallistumismaksu: 50
Täysihoito: ei täysihoitoa