Mind-Body Bridging peruskoulutus

Takaisin

(1 op)

Mind-Body Bridging on uudenlainen viitekehys itseymmärrykseen ja levollisen läsnäolon lisäämiseen, oman stressitilan tunnistamiseen ja säätelyyn sekä sisäsyntyisen resilienssin (joustavuuden) vahvistamiseen.

Menetelmä yhdistää onnistuneesti eri terapiasuuntien elementtejä, psykoedukaatiota ja mielikehotietoisuutta. Se edustaa uutta ajatusmallia myös mieli-keho -lääketieteessä. Menetelmän on kehittänyt amerikkalainen psykiatri ja psykoanalyytikko Stanley H. Block yhteistyökumppaneineen.

Terapeuttisena menetelmänä MBB on osoittautunut tehokkaaksi ja sitä käytetään apuohjelmana erilaisissa hoidoissa, joissa autetaan ihmisiä toipumaan esim. stressi- ja ahdistusperäisistä oireista, addiktioista, post-traumaattisesta stressioireyhtymästä (PTSD), univaikeuksista ja vaikeudesta tunteiden säätelyssä (esim. lähisuhdeväkivalta). Menetelmä sopii yksilö-, pari- ja ryhmäkäyttöön tai lisätyökaluna pitkiin terapioihin, sekä itsehoitomenetelmäksi.

Peruskoulutuksessa opitaan MBB:n seitsemän perustaitoa, joiden avulla yliaktiivinen mielikeho saadaan rauhoittumaan, yhteys omiin voimavaroihin palautumaan ja toimintakyky säilymään hyvänä stressaavissakin tilanteissa. Harjoituksia voidaan hyödyntää arjessa ilman, että siihen tarvitsee varata erillistä vetäytymisaikaa tai -paikkaa.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Työnohjaus, konsultointi, ohjaus
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Perheneuvojat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 10.-11.3.2022 (Helsingissä) ja 31.3.2022 (etänä)
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.12.2021
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: Opiskelija tuntee MBB:n mentelmän ja osaa käyttää oman hyvinvointinsa parantamiseksi. Opiskelija ymmärtää MBB:n peruskäsitteet ja miten ne ilmenevät hänen elämässään.
Lisätietoja: ​Koulutus toteutetaan kahden päivän koulutuksena Helsingissä ja sen jälkeen yhden päivän etäkoulutuksena. Koulutukseen sisältyy myös itseopiskeluja ja menetelmän harjoittelua itsenäisesti. Kouluttaja: Hanna Rauanheimo, psykologi, psykoterapeutti (VET), työnohjaaja, MBB-kouluttaja
Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 250
Täysihoito: ei täysihoitoa
Kustannusten lisätiedot: osallistuja huolehtii itse majoitus ja matkakustannuksista
Tiedustelut kustannuksista: henri.jarvinen@evl.fi
Tiedustelut sisältö: henri.jarvinen@evl.fi, 050 3559294
Linkki kotisivulle: http://www.hiljainentila.fi
Toteuttaja: Helsingin seurakuntayhtymä
Yhteistyökumppanit: Helsingin hiippakunta