Missioviikko – opintomatka Tansaniaan

Matka suuntautuu Victoriajärven Itäiseen hiippakuntaan. Tavoitteena on vahvistaa lähetystyön tuntemusta osallistumalla missioviikkoon ja tutustua puolin ja toisin sekä saada lähetysinnostusta leviämään sekä heidän että meidän kirkossamme. Tarkka ohjelma valmistuu keväällä 2021.​

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja lähetys, Jumalanpalveluselämä ja julistus, Spiritualiteetti
Kohderyhmä: Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Papit, Johtamis- ja esimiestehtävässä toimivat, Nuorisotyönohjaajat, Diakonit ja diakonissat, Muut
Aika ja paikka: 14.-25.6.2021 Tansania
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2020
Ilmoittautumisen lisätiedot: Pelkkä ilmoittautuminen ei riitä, vaan mukaan haluavien on ennen ilmoittautumista otettava yhteyttä Matti Laurilaan tai Jukka Jämséniin. Tavoitteena on 12 osallistujaa, 6 Oulun ja 6 Lapuan hiippakunnasta.
Osaamistavoitteet:

Osallistuja tuntee Tansanian Victoriajärven Itäisen hiippakunnan
elämää, kirkon opetusta ja käytäntöjä ja osaa toimia kutsujan roolissa kirkon
tilaisuuksiin ja jäsenyyteen yhdessä paikallisten työntekijöiden ja
vapaaehtoisten kanssa.​

Lisätietoja:

Osallistuminen missioviikkoon tarkoittaa mm. sitä, että matkaan sisältyy vierailuja paikallisten ihmisten luona ja päivisin ulkona olemista ja kävelemistä. Sen vuoksi lähtijältä edellytetään sopeutumista paikallisen kirkon opetukseen ja käytäntöihin, valmiutta spontaaniin rukoilemiseen toisten puolesta, hyvää terveydentilaa ja hyvää kävelykuntoa. Missioviikon aikana paikalliset kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset kutsuvat ihmisiä kirkon tilaisuuksiin ja jäsenyyteen. Viikon päätteeksi pidetään kastejumalanpalvelus kirkkoon liittyville.

Matkanjohtajana Oulun hiippakunnasta on Matti Laurila, Lapuan hiippakunnasta Jukka Jämsén.

Osallistumismaksu 2000-2200 euroa. Osallistumismaksuun sisältyvät lennot Helsingistä eteenpäin, samoin matkat, majoitus ja ruokailut Tansaniassa. Hintaan eivät sisälly lähtijöiden mahdollisesti tarvitsemat rokotukset ja malarialääkitys. Seurakunta voi harkintansa mukaan tukea osallistujia.

Matkan ajankohta on 14.-25.6.2021. Tarkka ajankohta riippuu lentojen sopivuudesta, joten 13.6. ja 26.6. kannattaa varata mahdollisiin siirtymisiin lentoasemalle ja takaisin.​

Osallistumismaksu: 2000-2200€
Täysihoito: Osallistumismaksuun sisältyvät lennot Helsingistä eteenpäin, samoin matkat, majoitus ja ruokailut Tansaniassa.
Muut kustannukset: Malarialääkitys ja osallistujan mahdollisesti tarvitsemat rokotukset.
Tiedustelut kustannuksista: Matti Laurila ja Jukka Jämsén, matti.laurila@evl.fi 040 744 6055 ja jukka.jamsen@evl.fi 0400 945 120
Tiedustelut sisältö: Matti Laurila ja Jukka Jämsén, matti.laurila@evl.fi 040 744 6055 ja jukka.jamsen@evl.fi 0400 945 120
Toteuttaja: Oulun hiippakunta ja Lapuan hiippakunta