Missioviikko – opintomatka Tansaniaan

.

Matka suuntautuu Victoriajärven Itäiseen hiippakuntaan. Tavoitteena on vahvistaa lähetystyön tuntemusta osallistumalla missioviikkoon ja tutustua puolin ja toisin sekä saada lähetysinnostusta leviämään sekä heidän että meidän kirkossamme. Tarkka ohjelma valmistuu keväällä 2020

Koulutusrakenne: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: jumalanpalveluselämä ja julistus, kansainvälinen ja monikulttuurinen työ sekä lähetys, spiritualiteetti
Kohderyhmä: diakonit ja diakonissat, johtamis- ja esimiestehtävissä toimivat, kanttorit, lastenohjaajat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, muut, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 15.-26.6.2020 Tansania
Ilmoittautuminen viimeistään: 15.11.2019
Ilmoittautumislinkki: https://link.webropolsurveys.com/EP/31F916E0517CEF1E
Ilmoittautumisen lisätiedot: lapua.tuomiokapituli@evl.fi
Osaamistavoitteet: Osallistuja tuntee Tansanian Victoriajärven Itäisen hiippakunnan elämää, kirkon opetusta ja käytäntöjä ja osaa toimia kutsujan roolissa kirkon tilasuuksiin ja jäsenyyteen yhdessä paikallisten työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.
Kieli: suomi
Osallistumismaksu: 2000€-2200€
Täysihoito: 2000€-2200€
Tiedustelut: Jukka Jämsén ja Matti Laurila jukka.jamsen@evl.fi ja matti.laurila@evl.fi
Lisätietoja: Osallistuminen missioviikkoon tarkoittaa mm. sitä, että matkaan sisältyy vierailuja paikallisten ihmisten luona ja päivisin ulkona olemista ja kävelemistä. Sen vuoksi lähtijältä edellytetään sopeutumista paikallisen kirkon opetukseen ja käytäntöihin, valmiutta spontaaniin rukoilemiseen toisten puolesta, hyvää terveydentilaa ja hyvää kävelykuntoa. Missioviikon aikana paikalliset kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset kutsuvat ihmisiä kirkon tilaisuuksiin ja jäsenyyteen. Viikon päätteeksi pidetään kastejumalanpalvelus kirkkoon liittyville.

Tavoitteena on 12 osallistujan, 6 Oulun ja 6 Lapuan hiippakunnasta. Matkanjohtajana Oulun hiippakunnasta on Matti Laurila, Lapuan hiippakunnasta Jukka Jämsén.

Osallistumismaksu 2000-2200 euroa. Hintaan sisältyvät lennot Helsingistä eteenpäin, samoin matkat, majoitus ja ruokailut Tansaniassa. Hintaan eivät sisälly lähtijöiden mahdollisesti tarvitsemat rokotukset ja malarialääkitys. Seurakunta voi harkintansa mukaan tukea osallistujia.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.11.2019. Pelkkä ilmoittautuminen ei riitä, vaan mukaan haluavien on ennen ilmoittautumista otettava yhteyttä Matti Laurilaan tai Jukka Jämséniin.

Matkan ajankohta on 15.-26.6.2020. Tarkka ajankohta riippuu lentojen sopivuudesta, joten 14.6. ja 27.6. kannattaa varata mahdollisiin siirtymisiin lentoasemalle ja takaisin.

Lisätietoja: Matti Laurila, Oulun hiippakunta, Jukka Jämsén, Lapuan hiippakunta

Toteuttaja: Lapuan hiippakunta ja Oulun hiippakunta