Nepsy-lasten ja -nuorten kohtaaminen seurakunnassa

Mitkä ovat yleisimmät neuropsykiatriset häiriöt ja miten ne ilmenevät? Miten muokata toimintaympäristöä tukemaan tunteiden säätelyä, viestintää ja toiminnanohjausta? Koulutuksessa opitaan taitoja tukea nepsy-lapsia ja -nuoria seurakunnan toiminnassa.

Aihe Sisältö
Tehtäväalue: Kasvatus
Lisätietoja: Koulutuksen kohdentamisesta, sisällöllisestä painotuksesta ja laajuudesta (1–2 koulutuspäivää) sovitaan tilaajan kanssa. Koulutuksen sisältöjä voivat olla esimerkiksi:

• tietoa neuropsykiatrisista oireista ja oireyhtymistä
  • nepsy-oireisen lapsen ja hänen perheensä kohtaaminen
  • nepsy-piirteisen lapsen osallisuuden tukeminen
  • nepsy-oireisen nuoren kohtaaminen rippikoulussa ja muussa nuorten toiminnassa
  • nepsy-piirteisten nuorten tukeminen rippikouluun osallistumisessa
  • käytännön keinoja nepsy-piirteitä omaavien lasten ja nuorten vuorovaikutuksen ja ryhmätoiminnan ohjaamiseen

Koulutus on suunnattu kaikille kasvatuksen työntekijöille ja muille lapsia, nuoria ja heidän perheitään kohtaaville seurakunnassa. Kouluttaja Sanna Välitalo on varhaiskasvatuksen opettaja, erityisluokanopettaja, työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja.

Kieli: suomi
Tiedustelut kustannuksista: Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@step.fi, 040 7033356