NettiSaappaan ohjaajakoulutus

​Kouluttaudu NettiSaappaan vastaavaksi ohjaajaksi! Tilaa työyhteisöllesi koulutus, jonka avulla NettiSaapas-toiminnan käynnistäminen omassa seurakunnassa sujuu luontevasti.

Tehtäväalue: Kasvatus, Vapaaehtoistoiminta
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Opiskelijat, Papit, Uudet työntekijät
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• tuntee NettiSaappaan toiminnan periaatteet ja osaa soveltaa niitä toiminnassa.
  • osaa käynnistää ja ohjata seurakunnassaan NettiSaappaan toimintaa ja vapaaehtoisia sekä osaa kehittää NettiSaappaan toimintaa.
Lisätietoja: ​NettiSaapas on etsivää nuorisotyötä Palveluoperaatio Saappaan periaatteiden mukaisesti.

Koulutuksessa perehdytään etsivän verkkotyön menetelmiin ja Saapas-toiminnan periaatteisiin sekä erityisesti NettiSaappaan toimintamalliin ja siihen liittyviin valtakunnallisiin toimintaperiaatteisiin ja sitoumuksiin. Koulutuksessa käsitellään verkkokeskustelun ydinasioita, digitaalisen nuorisotyön etiikkaa ja vastuukysymyksiä.

Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää NettiSaapas-toiminnan osana omaa työtään, hallitsee vapaaehtoisten rekrytoinnin ja kouluttamisen toimintaan. NettiSaappaan ryhmiä voidaan perustaa myös useamman alueen yhteistyönä.

Koulutus sisältää etukäteistehtävän ja lähijakson jälkeen on toiminnan käytännöllistä harjoittelua sekä perehtymistä kirjallisuuteen ja verkkokeskustelutilaisuus osallistujien kesken.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa Saapas-kokemusta, eikä seurakunnassa tarvitse olla toiminnassa olevaa Saapas-ryhmää. Koulutukseen osallistuva työntekijä voi olla mistä tahansa työntekijäryhmästä, edellyttäen kiinnostuksen ja mahdollisuuden toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen.

Koulutus on maksuton.

Tiedustelut kustannuksista: Anna Kärri, anna.karri@lastenjanuortenkeskus.fi, 0447922389, Ville Viljakainen, ville.viljakainen@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105071
Tiedustelut sisältö: Anna Kärri, anna.karri@lastenjanuortenkeskus.fi, 0447922389, Ville Viljakainen, ville.viljakainen@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105071
Linkki kotisivulle: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/