NettiSaappaan ohjaajakoulutus

Takaisin

​​Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää NettiSaapas-toiminnan osana omaa työtään, hallitsee vapaaehtoisten rekrytoinnin ja kouluttamisen toimintaan. NettiSaappaan ryhmiä voidaan perustaa myös useamman alueen yhteistyönä.

Aihe Sisältö
Tehtäväalue: Kasvatus, Vapaaehtoistoiminta, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Nuorisotyönohjaajat, Papit
Lisätietoja: ​NettiSaapas on etsivää nuorisotyötä Palveluoperaatio Saappaan periaatteiden mukaisesti.

Tämän koulutuksen käytyään osallistuja

  • tuntee NettiSaappaan toiminnan periaatteet ja osaa soveltaa niitä toiminnassa
  • osaa käynnistää ja ohjata seurakunnassaan NettiSaappaan toimintaa ja vapaaehtoisia sekä osaa kehittää NettiSaappaan toimintaa.

Koulutuksessa perehdytään etsivän verkkotyön menetelmiin ja Saapas-toiminnan periaatteisiin sekä erityisesti NettiSaappaan toimintamalliin ja siihen liittyviin valtakunnallisiin toimintaperiaatteisiin ja sitoumuksiin. Koulutuksessa käsitellään verkkokeskustelun ydinasioita, digitaalisen nuorisotyön etiikkaa ja vastuukysymyksiä.

Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää NettiSaapas-toiminnan osana omaa työtään, hallitsee vapaaehtoisten rekrytoinnin ja kouluttamisen toimintaan. NettiSaappaan ryhmiä voidaan perustaa myös useamman alueen yhteistyönä.

Koulutus sisältää etukäteistehtävän ja lähijakson jälkeen on toiminnan käytännöllistä harjoittelua sekä perehtymistä kirjallisuuteen ja verkkokeskustelutilaisuus osallistujien kesken.
Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa Saapas-kokemusta, eikä seurakunnassa tarvitse olla toiminnassa olevaa Saapas-ryhmää. Koulutukseen osallistuva työntekijä voi olla mistä tahansa työntekijäryhmästä, edellyttäen kiinnostuksen ja mahdollisuuden toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen.
Koulutus toteutetaan STEAn rahoittamana, joten on osallistujille maksuton.

Tiedustelut kustannuksista: Ville Viljakainen ville.viljakainen@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 010 5071 ja Kaisa Kahra, kaisa.kahra@lastenjanuortenkeskus.fi, 044 0567595
Tiedustelut sisältö: Ville Viljakainen ville.viljakainen@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 010 5071 ja Kaisa Kahra, kaisa.kahra@lastenjanuortenkeskus.fi, 044 0567595
Linkki kotisivulle: http://lastenjanuortenkeskus.fi/
Toteuttaja: Lasten ja nuorten keskus ry