NettiSaappaan ohjaajakoulutus

Takaisin

(1 op)

Kouluttaudu NettiSaappaan vastaavaksi ohjaajaksi! NettiSaapas on Palveluoperaatio Saappaan periaatteiden mukaista etsivää nuorisotyötä verkossa. Tästä maksuttomasta koulutuksesta saat välineet NettiSaapas-toiminnan käynnistämiseen omassa seurakunnassasi.

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: kasvatus, verkko-osaaminen
Kohderyhmä: nuorisotyönohjaajat
Aika ja paikka: 14.-15.11.2020 Iisalmi
Ilmoittautuminen viimeistään: 30.9.2020
Sähköposti ja puhelin: ville.viljakainen@nuorikirkko.fi, 0400105071
Ilmoittautumislinkki: https://ssl.tapahtumakone.fi/event/mkN86
Osaamistavoitteet: Osallistuja tuntee NettiSaappaan toiminnan periatteet ja osaa soveltaa niitä toiminnassa. Osallistuja osaa käynnistää ja ohjata seurakunnassaan NettiSaappaan toimintaa ja vapaaehtoisia sekä osaa kehittää NettiSaappaan toimintaa.
Kieli: suomi
Muut kustannukset: Osallistujan matkakustannukset.
Kustannusten lisätieto: Koulutus on maksuton ja se sisältää ilmaisen majoituksen täysihoidolla.
Tiedustelut: Ville Viljakainen ville.viljakainen@nuorikirkko.fi 0400105071
Lisätietoja: NettiSaapas on etsivää nuorisotyötä Palveluoperaatio Saappaan periaatteiden mukaisesti. Koulutuksessa perehdytään etsivän verkkotyön menetelmiin ja Saapas-toiminnan periaatteisiin sekä erityisesti NettiSaappaan toimintamalliin ja siihen liittyviin valtakunnallisiin toimintaperiaatteisiin ja sitoumuksiin. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää NettiSaapas-toiminnan osana omaa työtään, hallitsee vapaaehtoisten rekrytoinnin ja kouluttamisen toimintaan. Koulutuksessa käsitellään verkkokeskustelun ydinasioita, digitaalisen nuorisotyön etiikkaa ja vastuukysymyksiä. NettiSaappaan ryhmiä voidaan perustaa myös useamman seurakunnan yhteistyönä.

Koulutus sisältää etukäteistehtävän ja lähijakson jälkeen on toiminnan käytännöllistä harjoittelua sekä perehtymistä kirjallisuuteen ja verkkokeskustelutilaisuus osallistujien kesken talvella 2021. Koulutukseen mahtuu enintään 8 henkilöä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa Saapas-kokemusta, eikä seurakunnassa tarvitse olla toiminnassa olevaa Saapas-ryhmää. Koulutukseen osallistuva työntekijä voi olla mistä tahansa työntekijäryhmästä, edellyttäen kiinnostuksen ja mahdollisuuden toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen.

Linkki kotisivulle: http://www.nuorikirkko.fi
https://koulutukset.nuorikirkko.fi/koulutukset/nettisaappaan-ohjaajakoulutus-2020/
http://saapas.fi
Toteuttaja: Nuori kirkko
Yhteistyökumppani: Alueellinen Saapasryhmä (Paikkakunta avoin), Verke