Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

Takaisin

(3 op)

​​Miten nuorilähtöisyys voisi läpäistä rippikoulun viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat seurakuntanne rippikoulussa? Tule kehittämään seurakuntanne rippikoulua palvelumuotoilun menetelmillä.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Papit
Aika ja paikka: 25.–26.1.2023 Partaharjukeskus, Pieksämäki, 26.4.2023 verkko ja 27.9.2023 verkko
Ilmoittautuminen viimeistään: 18.12.2022
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Ilmoittautumisen lisätiedot: Mikkelin ja Kuopion hiippakuntien työntekijät ovat etusijalla. Jos tilaa jää, niin voidaan ottaa työntekijöitä myös muista hiippakunnista/järjestöistä.
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

  • osaa jäsentää ja kuvata oman seurakuntansa rippikoulupolun
  • osaa hyödyntää palvelumuotoilun menetelmiä kehittäessään rippikouluja nuorilähtöisesti.
Lisätietoja: ​​Koulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää, kaksi verkkotapaamista, sekä oman seurakunnan rippikoulujen kehittämistä koulutuksen etätehtävinä.

Koulutuksen orientoivassa tehtävässä tutustut palvelumuotoilun perusteisiin ja hahmottelet teidän seurakuntanne rippikoulupolun perusrunkoa. Ensimmäisellä lähijaksolla valmistaudutaan jatkamaan oman seurakuntanne rippikoulupolkua yhdessä kollegojesi kanssa. Lisäksi opitaan kartoittamaan nuorten ja heidän perheidensä rippikouluun liittyviä kokemuksia, toiveita ja tarpeita.

Etäopiskelujaksolla jäsennät seurakuntasi rippikoulupolkua yhdessä työkavereidesi kanssa ja haastattelet oman seurakuntanne nuoria ja heidän perheitään kartoittaaksesi heidän kokemuksiaan, toiveitaan ja tarpeitaan.

Verkkotapaamisessa jaetaan opittua ja kuulostellaan, mitä rippikoulupolun kohtaa kannattaa lähteä kehittämään. Opit tapoja ideoida ja valita ratkaisuja yhdessä nuorten, heidän perheidensä ja työntekijöiden kanssa.

Etäopiskelujaksolla viet eteenpäin valitsemasi rippikoulupolun kohdan kehittämistä yhdessä seurakuntalaisten ja kollegojen kanssa. Ideoit erilaisin työskentelytavoin nuorten kanssa ratkaisuehdotuksia ja valitsette edelleen kehitettävän vaihtoehdon, jonka dokumentoit.

Verkkotapaamisessa jaetaan kokemuksia ja oivalluksia kehittämisestä yhdessä nuorten kanssa. Lisäksi syvennytään jatkuvan kehittämisen periaatteisiin.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 0 €
Täysihoito: Partaharjukeskuksesta saatavissa täysihoito lähijaksolle hintaan: 104 €/2hh tai 139 €/1hh. Osallistujat vastaavat itse majoituksen varaamisesta. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@step.fi
Tiedustelut sisältö: Jaakko Niiles, jaakko.niiles@step.fi, 0400 105072
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/
Toteuttaja: STEP-koulutus
Yhteistyökumppanit: Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikkö, Mikkelin hiippakunta ja Kuopion hiippakunta