Retkelle! Selviytyminen luonnossa

Takaisin

(1,25 op)

​Lähde vuoden pimeimpänä aikana metsään oppimaan luonnossa selviytymisen taitoja ja hiljentymään tulen äärelle marraskuiseen luontoon. Perehdymme tulen tekoon eri tavoin, kokeilemme erilaisia selviytymistaitoja ja teemme nuotiolla ruokaa.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Vapaan sivistystyön koulutustarjonta, Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kestävä kehitys ja ympäristö, Kasvatus
Kohderyhmä: Papit, Lastenohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat
Aika ja paikka: 11.10 ja 18.10.2022 Teamsissa, 5.-6.11.2022 retki
Ilmoittautuminen viimeistään: 27.9.2022
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja hallitsee retkeilyn perustaidot Suomen luonnossa retkeilyyn. Osallistuja osaa järjestää retkiä säästä ja vuodenajasta riippumatta. Osallistuja osaa ohjata lapsi- ja nuorisoryhmiä metsäretkillä.
Lisätietoja: ​​Koulutus koostuu kolmesta erillisestä kurssista, jotka voi suorittaa kaikki, tai vain jonkin osion. Jokaiseen kurssiin sisältyy retki luontoon. Koulutuksen teoriaosuudet pidetään Teamsin kautta. Teams-osuudet ovat pakollisia retkille osallistuville. Voit myös osallistua pelkästään nettikurssille. Jos osallistut kaikkiin kolmeen osioon, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin koulutuksen laajuus on 4op ja hinta 800€.

Koulutus on tarkoitettu kaikille retkeilytaidoista kiinnostuneille. Osallistujilta vaaditaan peruskuntoa- ja terveyttä.

Opettajan toimii luonto- ja eräopas Niina Heikkilä. Niinalla on vankka kokemus luontoretkeilystä eri puolella Suomea eri vuodenaikoina. Niina opettaa retkeilyn saloihin mielenkiintoisella ja käytännönläheisellä työottella.

Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 250€
Täysihoito: Majoitus 33€/hlö/yö/2hh tai 45€/hlö/yö/1hh
Tiedustelut kustannuksista: kurssipalvelut@tk-opisto.fi tai 0406240814
Tiedustelut sisältö: niina.heikkila@tk-opisto.fi
Aineistoa: http://tk-opisto.fi/kurssit
Toteuttaja: Turun kristillinen opisto