Retkelle! Talviretkeilyn perusteet

Takaisin

(1,50 op)

​Koulutus peruutettu.

Kurssilla opit kaikki ne talviretkeilyn perustaidot, joita tarvitset retkeillessäsi omatoimisesti Suomen luonnossa mm. talviretkivarusteet, reitin suunnittelu talvella ja suunnistus, tulenteko ja turvallisuus retkellä. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet liikkua talvella turvallisesti ja itsenäisesti. Tätä kautta hankit osaamista ohjata ryhmiä retkellä.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus, Vapaan sivistystyön koulutustarjonta
Tehtäväalue: Kestävä kehitys ja ympäristö, Kasvatus
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: Koulutus peruutettu. 10.1., 17.1. ja 24.1.2023 Teamsissa, 17.-19.2.2023 talvivaellus
Osaamistavoitteet: ​​​Osallistuja hallitsee retkeilyn perustaidot Suomen luonnossa retkeilyyn. Osallistuja osaa järjestää retkiä säästä ja vuodenajasta riippumatta. Osallistuja osaa ohjata lapsi- ja nuorisoryhmiä metsäretkillä.
Lisätietoja: ​​Koulutus koostuu kolmesta erillisestä kurssista, jotka voi suorittaa kaikki, tai vain jonkin osion. Jokaiseen kurssiin sisältyy retki luontoon. Koulutuksen teoriaosuudet pidetään Teamsin kautta. Teams-osuudet ovat pakollisia retkille osallistuville. Voit myös osallistua pelkästään nettikurssille. Jos osallistut kaikkiin kolmeen osioon, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin koulutuksen laajuus on 4op ja hinta 800€.
Koulutus on tarkoitettu kaikille retkeilytaidoista kiinnostuneille. Osallistujilta vaaditaan peruskuntoa- ja terveyttä. Opettajan toimii luonto- ja eräopas Niina Heikkilä. Niinalla on vankka kokemus luontoretkeilystä eri puolella Suomea eri vuodenaikoina. Niina opettaa retkeilyn saloihin mielenkiintoisella ja käytännönläheisellä työottella. Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan.Talviretkeilyn perusteet-koulutuksen retkivaellus alkaa 17.2.2023 klo 10 Seitsemisen kansallispuistossa ja päättyy 19.2.2022. Vaellamme ahkion kanssa noin 10 – 20 km riippuen lumiolosuhteista. Yöpyminen tapahtuu omissa teltoissa. Retken aikana käydään käytännössä läpi webinaarissa käytyjä asioita ja syvennät samalla tietämystäsi talviretkeilystä.

Osallistumismaksu: 330€
Täysihoito: Majoitus 33€/hlö/yö/2hh tai 45€/hlö/yö/1hh
Tiedustelut kustannuksista: kurssipalvelut@tk-opisto.fi, 0406240814
Tiedustelut sisältö: niina.heikkila@tk-opisto.fi
Linkki kotisivulle: https://turunkristillinenopisto.fi/
Aineistoa: https://turunkristillinenopisto.fi/kurssit/retkiohjaajakoulutus-osa-3-talviretkeilyn-perusteet/
Toteuttaja: Turun kristillinen opisto