Salatut elämäntaidot – toimintamalli kouluyhteistyöhön

Takaisin

(0,50 op)

​​Salatut elämäntaidot -malli tarjoaa uuden, selkeän ja kouluille mielekkään toimintatavan kouluyhteistyöhön. Mallin avulla kutsut alueen toimijat monitoimijaiseen yhteistyöhön tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistamaan heidän tunne- ja ryhmätyöskentelytaitojaan.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Nuorisotyönohjaajat, Papit
Aika ja paikka: 7.-8.2.2023 Espoo, Hvittorpin kurssikeskus
Ilmoittautuminen viimeistään: 5.1.2023
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

  • ​osaa hyödyntää Salatut elämäntaidot -toimintamallia koululaisten tunne- ja ryhmätyötaitojen vahvistamisessa​​​​​
  • ​osaa käynnistää Salatut elämäntaidot -mallin mukaisen toiminnan omalla paikkakunnallaan yhteistyössä muiden koulun ulkopuolisten toimijoiden​ kanssa.
Lisätietoja: ​​Salatut elämäntaidot -toimintamallin tarkoituksena on vahvistaa erityisesti alakouluikäisten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja. Toimintamallissa 4. korin mukaista kouluyhteistyötä toteutetaan yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa, tavoitteena tuoda koululaisten elämään lisää turvallisia, lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistavia aikuisia.

Tämän koulutuksen jälkeen olet valmis aloittamaan Salatut elämäntaidot -mallin toteuttamisen omalla alueellasi ja ymmärrät mallin taustalla olevaa pedagogista ajattelua. Malli sisältää teoriapohjan, ohjeet mallin käyttöönottamiseen sekä vuosikelloon kytketyt käytännön toiminnot koko lukuvuoden ajaksi. Malli on suunniteltu erityisesti 4.-6.-luokkalaisille. Kirjallinen Salatut elämäntaidot -materiaali sisältyy koulutuksen osallistumismaksuun.

Koulutus sopii kaikille koulu- ja verkostoyhteistyöstä kiinnostuneille työntekijäryhmästä riippumatta niin seurakunnissa kuin muissakin kouluyhteistyötä tekevissä organisaatioissa.
Kouluttajana toimii Salatut elämäntaidot -toimintamallin kehittäjä Anette Henttinen.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 220 €
Täysihoito: 120€ / 2hh
Kustannusten lisätiedot: Pelkkä ateriapaketti 69,50€. Lisäveloitus 1hh 15€.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@step.fi
Tiedustelut sisältö: Anna Kärri, anna.karri@step.fi, 044 7922 389 ja Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@step.fi, 0400 357030
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/
Toteuttaja: STEP-koulutus
Yhteistyökumppanit: STEP-opintokeskus