Seurakuntien ylimmän johdon johtamiskoulutus (ent. Kirjo IIA ja IIB)

Koulutusrakenne: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: johtaminen ja strateginen suunnittelu seurakunnassa
Kohderyhmä: johtamis- ja esimiestehtävissä toimivat
Aika ja paikka: 26.10.2020 klo 10-16 orientaatiojakso Tampereella. Lähijaksot: 15.-17.2.2021 leirikeskus Sinapissa; 10.-12.5.2021 Tampereen hpk:n alueella; 4.-6.10.2021 leirikeskus Sinapissa (Sinapintie 74, 20960 Turku)

Lähijaksot alkavat klo 10 ja päättyvät viimeisenä päivänä viimeistään klo 15.00.

Ilmoittautuminen viimeistään: 1.8.2020
Ilmoittautumislinkki: https://www.tampereenhiippakunta.fi/kalenteri/seurakuntien-ylimman-johdon-johtamiskoulutus-ent-kirjo-ii/
Ilmoittautumisen lisätiedot: https://www.tampereenhiippakunta.fi/koultusten-ja-tilaisuuksien-peruutusehdot/
Osaamistavoitteet: Johtamiskoulutuksen tavoitteena on, että osallistuja

– osaa soveltaa ajankohtaisia johtamiseen kytkeytyviä teorioita ja malleja tulevaisuuden johtamisessa,

– tuntee systeemistä kompleksisuusajattelua ja osaa siitä käsin tulkita toimintaympäristön muutosta,

– kehittää organisaation uusiutumiskykyä,

– osaa hyödyntää ajantasaista hallinnon ja talouden johtamiseen tarvittavaa lainsäädäntöä, ohjeistusta ja materiaalia,

– osaa soveltaa henkilöstöjohtamisessa ajantasaista ohjeistusta,

– kehittää ja johtaa henkilöstön osaamista,

– osaa johtaa valmentaen,

– osaa vastata työyhteisön toimivuudesta ja työhyvinvoinnista,

– osaa rakentaa ja hyödyntää yhteistyöverkostoja,

– osaa johtaa projekteja ja hankkeita,

– ymmärtää vuorovaikutuksen ja viestinnän merkityksen johtamistyössä sekä hallitsee monipuolisesti erilaisia ohjausmenetelmiä,

– osaa kytkeä teologisen ajattelun johtamistyöhönsä sekä ymmärtää työyhteisön ja hengellisen yhteisön asettamat edellytykset johtamiselle,

– tunnistaa itsensä johtamisen merkityksen johtamistyön perustana ja osaa johtaa itseään,

– kehittää aktiivisesti omaa johtamistyön osaamista ja omaksuu reflektoinnin ja työnsä arvioinnin osaksi työkäytäntöään.

Kieli: suomi
Täysihoito: On
Muut kustannukset: Matkakulut
Tiedustelut: Mikko Sulander (Tampere) ja Mari Leppänen (Turku) mikko.sulander@evl.fi; mari.leppanen@evl.fi
Lisätietoja: Seurakuntien ylimmän johdon johtamiskoulutus on suunnattu tuoreille kirkkoherroille, hallinnon ja talouden johtaville viranhaltijoille sekä seurakuntayhtymien ylimmälle johdolle.

Tämä koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti seurakuntien työntekijöille Tampereen hiippakunnassa ja Turun arkkihiippakunnassa.

Seurakuntien ylimmän johdon johtamiskoulutuksen avulla johtamistehtävissä toimiva syventää osaamistaan ja tietämystään johtamistyössä. Oppiminen tapahtuu osallistujan omassa toimintaympäristössä ja liittyy saumattomasti seurakuntien käytännön johtamistyöhön. Koulutus mahdollistaa syventymisen oman työalan johtamisen kysymyksiin sekä seurakunnan toiminnan tarkasteluun kokonaisuutena. Koulutus tukee samalla seurakunnan toiminnan ja talouden kehittämistä.

Sisältö ja painotukset:

Koulutuksen keskeiset osaamisalueet ovat:

– tulevaisuuden johtaminen

– hallinnollinen johtaminen

– henkilöstöjohtaminen

– johtaminen viestintänä ja vuorovaikutuksena

Linkki kotisivulle: https://www.tampereenhiippakunta.fi
Toteuttaja: Tampereen hiippakunta