Seurakuntien ympäristövastaavana toimiminen

(21 osp)

Toimitko seurakunnan ympäristövastaavana tai oletko mukana seurakuntasi ympäristötyössä? Onko ympäristödiplomin haku tai päivitys ajankohtaista? Osallistu Seurakuntien ympäristövastaavana toimimisen koulutukseen – hankit osaamista ympäristötyön kehittämiseen.Koulutus on kohdennettu seurakuntien ympäristövastaaville ja henkilöille, jotka työskentelevät Kirkon ympäristödiplomin parissa.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Ammatillisten oppilaitosten koulutustarjonta
Tehtäväalue: Kestävä kehitys ja ympäristö
Kohderyhmä: Hallinnon ja talouden työntekijät, Kiinteistötoimen työntekijät, Johtajat / lähijohtajat
Aika ja paikka: Lähikoulutuspäivät 29.1.2025, 3.4.2025, 27.5.2025, 2.9.2025, Helsinki, Suomen ympäristöopisto Sykli, Esterinportti 1, 00240 Helsinki
Ilmoittautuminen viimeistään: 22.1.2025
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa toteuttaa Kirkon ympäristödiplomia ja tehdä siihen liittyviä toimenpiteitä. Hän osaa motivoida ja osallistaa henkilöstöä mukaan ympäristötyöhön.
Lisätietoja: Koulutuksen aikana opiskelija tutustuu erilaisiin ympäristötyön kehittämisen työtapoihin, erityisesti Kirkon ympäristödiplomiin ja valitsee kehittämistyölleen kohteen.Työ voi kohdistua Ympäristödiplomin hakemiseen tai sen yhteen osa-alueeseen, esimerkiksi jätehuollon kehittämiseen.Valitusta aiheesta riippuen opiskelija tekee kartoitustyötä ja kehittämisehdotuksia, joille muodostetaan lopuksi toteutussuunnitelma.Koulutuksen aihealueet ovat:

• Kirkon ympäristödiplomi
  • Ympäristökartoituksen työkalut
  • Johdanto kiertotalouteen
  • Jätehuollon järjestäminen kiinteistöllä
  • Vaaralliset jätteet
  • Kiinteistöjen energiatehokkuus
  • CO2 laskenta
  • Ympäristökartoituksen laadinta
  • Kehitystoimenpiteiden jalkautus
  • Ympäristöviestintä

Koulutukseen sisältyy neljä lähipäivää (Helsinki) sekä itsenäistä opiskelua. Koulutuspäivät ovat 29.1.2025, 3.4.2025,27.5.2025 ja 2.9.2025.Koulutuksen aihealueet ovat:

• Kirkon ympäristödiplomi
  • Ympäristökartoituksen työkalut
  • Johdanto kiertotalouteen
  • Jätehuollon järjestäminen kiinteistöllä
  • Vaaralliset jätteet
  • Kiinteistöjen energiatehokkuus
  • CO2 laskenta
  • Ympäristökartoituksen laadinta
  • Kehitystoimenpiteiden jalkautus
  • Ympäristöviestintä

Koulutus tuottaa osaamista suorittaa Ympäristöalan ammattitutkinnon (ympäristöhuollon osaamisalan) Ympäristövastaavana toimiminen tai kiinteistöjen jätehuollon toteuttaminen – tutkinnon osan.
Lisätietoja voi kysellä kouluttajalta :Katja Rautalin
katja.rautalin@sykli.fi

Osallistumismaksu: Koulutusmaksu 100 € (sisältäen neljä koulutuspäivää, näyttötutkintotehtävien teon ja arvioinnin).
Täysihoito: Ei täysihoitoa.
Tiedustelut kustannuksista: Katja Rautalin 046 920 0445 katja.rautalin@sykli.fi
Tiedustelut sisältö: Katja Rautalin 046 920 0445 katja.rautalin@sykli.fi
Linkki kotisivulle: https://sykli.fi